RETRO RÁDIÓ

„Jó lenne ez a lift, de így, hogy? Hát merre néz az ajtaja?” – kiakadtak a lakók a semmibe vezető Niedermüller-liften, ami 40 milliójukba került - Videó

Ahogy arról a Metropol korábban beszámolt, a semmibe nyílik egy lift a VII. kerületi Király utcában. Lapunk munkatársa a helyszínen járt, hogy a saját szemével lássa, hogy lehet ekkora baklövést elkövetni.Megosztás
Szerző: KDR
2023.06.10. 05:00
Király utca épület Niedermüler Péter lift

Először mi sem akartunk hinni a szemünknek, amikor megtudtuk, hogy van egy lift a VII. kerületi Király utcában, aminek az ajtajai a semmibe vezetnek. Ezért úgy döntöttünk, hogy utánajárunk és magunk győződünk meg róla, tényleg el lehet-e valamit ennyire szúrni!

A liftajtók nem a gangra, hanem a semmibe nyílnak. Nem hittünk a szemünknek! Fotó: Metropol

 A helyszínre érkezve azt láttuk, amit az interneten: valóban ott áll hatalmas monstrumként egy lift a társasház belső udvarában, aminek az ajtajai rossz irányba néznek, azaz használhatatlan. A lift egyébként már egy éve így áll, hogy az ajtajai szó szerint a semmibe vezetnek. Állítólag a körfolyosóról fog majd egy híd átvezetni minden szinten a lifthez, a lakók azonban türelmetlenek, ami nem is csoda. 

A lakók elégedetlenek, nem erre fizették ki a sok pénzt 

Tavaly októberben ki volt írva minden lépcsőfordulóba, hogy folytatni fogják a kivitelezést. Azóta se folytatják. Ellopták a pénzt és biztosan nincs már rá pénz 

– monda az egyik lakó a Metropolnak, aki már nagyon várná a lift elkészülését és hitetlenkedve nézi, hogy merre néz a liftajtó.  

Én a második emeletről jövök le minden alkalommal, bottal. Hát nem kellemes, idős vagyok már. Jó lenne ez a lift, de hát így, hogy?

 - tette hozzá panaszosan.  

Egy másik lakó alátámasztotta a férfi szavait. 

Az eredeti tervek szerint a liftajtó szemben lett volna, de valamiért megváltoztatták a tervet, és erről a lakók nem is tudtak. Csak most szembesültek vele nem olyan régen, hogy így lett megcsinálva. De ez így van egyébként mindennel, hogy a lakók tudják meg utoljára a dolgokat

 – panaszolta a nő, aki már többször is volt lakógyűlésen, hogy szót emeljen az ügyben.  "Az ember nehezen tudja elképzelni, hogy lehet egy ilyen egyértelmű dolgot elrontani, mint, hogy jó irányba nézzen egy liftajtó?"  

A házban több önkormányzati lakás is található, amelynek a gazdája lényegében Niedermüller Péter baloldali, DK-s polgármester, aki azonban elhárítja a felelősséget magától.  Szerinte neki semmi köze az egészhez, mossa kezeit. Különben is, neki megígérte a kivitelező, hogy hamarosan folytatja a munkát (miért, ha nincs köze hozzá?)

Íme, a dollárbaloldal receptje: út a semmibe. Fotó: Metropol

Lehet, hogy az épület nem is alkalmas a lift használatára 

A házba belépve jobbra egyből megpillanthatjuk a lakók tájékoztatására kitűzött dokumentumot, melyen a kivitelező üzenete olvasható. Az üzenet így szól: 

„Többször jártam az épületben technikusokkal és szakemberekkel és úgy tűnik, hogy az épület állapota, különösen a függőfolyosók, valamint a beton rossz állapota miatt lehetséges, hogy a lift és a folyosók közötti hidak alátámasztására kiegészítő/külön szerkezetre van szükség, ami nincs benne az árban. Ez a probléma a lift szerelésekor derült csak ki, emiatt nagy a késedelem” – fogalmaz a kivitelező, ami csak azért furcsa, mert a lakók szerint az eredeti terveken az ajtók jó irányba néztek. Ráadásul a liftre így is elköltöttek már 40 millió forintot, így kissé meglepő, hogy ebben az árban nincs benne a lényeg: hogy a lift használható legyen és ne a semmibe nyíljon az ajtó.  

Az ügyben tovább kérdezősködtünk és sokan úgy tudják, hogy az épület nem is biztos, hogy alkalmas arra, hogy megtartsa majd a liftet és elbírja az azzal járó terhelést, így kérdéses, hogy lesz-e valaha használható liftje az erzsébetvárosi társasháznak. Ez az a szint, amikor már elfogynak a szavak és mi sem tudunk mit mondani, csak annyit: gratulálunk, polgármester úr! Méltó párja Karácsony Gergelynek, aki a Blaha Lujza tér felújítása során a budi-gate-ről híresült el. 

Íme a videónk a helyszínről:

 

 

 

Ezeket olvastad már?
Ilyen cuki kisgyerek volt a Nobel-díjas Karikó Katalin - Fotó

Ilyen cuki kisgyerek volt a Nobel-díjas Karikó Katalin - Fotó

Álltak az utcán és nézték, ahogy percek alatt oda lett mindenük: Kilencen maradtak fedél nélkül egy pomázi háztűzben

Álltak az utcán és nézték, ahogy percek alatt oda lett mindenük: Kilencen maradtak fedél nélkül egy pomázi háztűzben

Véletlenül felgyújtotta önmagát egy férfi

Véletlenül felgyújtotta önmagát egy férfi

Melegedésnek indult az idő, vajon újra 30 fok lesz?

Melegedésnek indult az idő, vajon újra 30 fok lesz?

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás