Heti top: napszél, az ablakban életveszélyesen takarító pesti nő videója és módosuló BKK-jegytípusok

Újra elképesztő sztorikat írtunk meg és olvastatok Budapesten és a nagyvilágban. A Metropol összeszedte a hét legjobban olvasott cikkeit.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.04.02.
Módosítva: 2023.04.02.
top 5 tragédia BKK tűz

A hét egyik slágertémája a Föld felé érkező napszél, ami egy héten belül a második ilyen eset volt. A Földnél 20-szor nagyobb méretű óriási lyuk, amely áthasította a Nap felszínét, egy óriási napszelet szabadított a bolygónk felé. Az első lyuk, amelyet még március 23-án észleltek a tudósok, 30-szor akkora volt, mint a Föld. Annak keletkezése egy olyan napszelet generált, mely akkor gyönyörű sarki fényeket hozott létre egészen Arizonáig.

nap, napszél, űr,
Fotó: Shutterstock

A héten futótűzként terjedt a neten az a videó is, melyen egy nő Budapest VIII. kerületében egy első emeleti ablakpárkányára kiállva mindenféle biztonsági felszerelés nélkül törölgeti az ablakokat. Csupán az őrangyalának köszönheti, hogy nem zuhant le, miközben könnyedén tisztogatta kívülről a társasházi lakás ablakait. 

A héten az is kiderült, ki volt a szerdai horrorbaleset áldozata az Egyesült Államokban. Mint arról írtunk, a hadsereg két helikoptere gyakorlatozás közben összeütközött Kentucky felett. A tragédiában kilenc ember vesztette életét, köztük Caleb Gore, akinek az édesapja elmondta, hogy a fia felesége három hónapos terhes első gyermekükkel.


 

Drága fiam, Caleb meghalt egy tragikus helikopter-balesetben tegnap este. Ő volt a világom fénye, és jelenleg nincsenek szavak a bánatom kifejezésére. A szavaim jelenleg a könnyeim

– mondta a gyászoló édesapa. 

Valósággal sokkolta az országot annak a családnak a tragédiája, akiknek a háza éppen a kislányuk születése előtt égett porig. Az épület melletti fatároló egyelőre ismeretlen okok miatt kapott lángra Zala vármegyei Kehidakustányban. A házon ugyan volt biztosítás, ám az nem fedezi az újjáépítés költségeit. A Németh család most a feleség szüleinél, az emeleten húzza meg magát, de mihamarabb szeretnének visszaköltözni a saját otthonukba.

A tetőszerkezet és az alatta lévő hatvan négyzetméteres lakás égett ki nyolcvan százalékban, a maradék pedig az oltás okozta vízkár miatt lett használhatatlan. Amit tudtam, megmentettem a kutyák felszerelései közül, de azon kívül nem sok minden maradt. Az előző házamból, az előző életemből az összes emlék, amit tároltam, elégett

– mondta lapunknak Gábor, aki hálás azért, hogy a tűzben senki sem sérült meg.

Az egykori konyhából is alig maradt valami – Fotó: Metropol

Fontos bejelentést tett a BKK, amely április 1-jétől jelentősen szűkítette az egyes jegytípusok körét, ezzel együtt pedig tíz hónapon belül másodszor emeli a ferihegyi járat jegyárát. A 100E reptéri buszra az eddigi 1500 forint helyett 2200 forintért lehet jegyet váltani. További változás, hogy megszűnik az átszállójegy, a metrószakaszjegy, a Budapest-hetijegy és a kiegészítő heti Budapest-bérlet is.

A BKK indoklása szerint az elmúlt időszakban sok probléma merült fel az 5/30 BKK-napijegy használatával és megfelelő érvényesítésével kapcsolatban. A közlekedési vállalat helyette egy digitálisan elérhető új termék bevezetésén kezdett el dolgozni. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás