„Gúnyt, megvetést, fenyegetést kaptunk és kapunk„ - megrendítő vallomás Csókay Andrástól





A Honvédkórház Semmelweis-díjas idegsebésze és munkatársai 2019-ben választották szét a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpárt. Csókay András naplóbejegyzésében osztja meg az igazságot Rabeja és Rukia történetéről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.05.
hít

A MH Egészségügyi Központ idegsebész főorvosa és csapata 2020 októberében végezték el Rabeja koponyarekonstrukciós műtétjét. Rabeja és Rukia két hosszú év után végre hazamehetett otthonukba a szüleikkel.
Az egész világ imádkozott a kislányok gyógyulásáért, akikről kiderült, komoly életveszélyben voltak.
Csókay András a Mária Rádió Facebook-oldalán elevenítette fel a történteket a naplójában. Az idegsebész arról is írt, hogy az igazság a sziámi ikrekről eltér attól, amit az alapítvány a hivatalos csatornáin kommunikált.

A szakember 2. bejegyzésében kifejtette, minden baj eredete a gőg

„Ez a magas halálozási aránnyal járó, komplex több szakmát is bevonó idegsebészeti beavatkozás sok nehézséggel szolgált. Összehasonlítva az orvosszakmai eredményt az elmúlt 50 év hasonló , világviszonylatban is kis számú (20-30) műtétjeivel, eredményünk a jók közé tartozik.

Emberileg azonban nem tartom teljesen sikeresnek addig, míg mindkét kislány egyformán jól lesz. És ezt nem tudom, hogy bekövetkezik-e. Most csak az egyikről mondható ez el. A másiknál talán elkerülhető lett volna a 33 nappal a műtét utáni súlyos bevérzés, ha követjük végig Jézus útmutatásait, kéréseit, köztük az ellenségszeretetet, és nem kerekedik felül időszakosan a 26 órás műtét után minden bajnak az eredője, a gőg. A kígyó az Édenkertben megkísérti az emberpárt, ne Istenben bízz, aki megteremtett, hanem magadra hallgass. A bizalom hiány maga a szeretethiány. És azokat is szeretni kell, akik ellenségesek velünk. Ezt tette rendbe az Atya, amikor elküldte Szent Fiát közénk, aki még a kereszten is tudta szeretni ellenségeit , megbocsátani nekik„ - írta a Mária Rádió Facebook-oldalán Csókay András.

Az ima segítette őket

„Mostanra állt össze a teljes kép erről a szellemi harcról, amelyet az általam is művelt és nagyra becsült tudomány védelmében folytatnom kell, abban a tekintetben, hogy elfogadja azt az igazságot, hogy az idegsebészeti szétválasztó műtétjeinek elvégzője ugyan mi voltunk, orvosok, műtősnők, de a vezetőnk: Krisztus nélkül semmire sem mentünk volna, mivel a szakmai ötleteket és a műtét közbeni megerősítéseket is tőle kaptuk személyes imakapcsolatban, ahogy a műtét utáni csodákat is” - áll Csókay doktor naplójának 3. részében. - ”A műtét előtti napon Szentáldozáshoz tudtunk járulni, ebben segítettek a bangladesi szervezők, akik muszlimok, hinduk, buddhisták voltak. Megértették, hogy a vezetőnk Jézus, akire támaszkodunk a szaktudásunkon kívül. Azt is el kell fogadnia a tudománynak, hogy a milliók imája itthon, Bangladeshben, Medjugorjéban és Nigériában, valamint Mindszenty bíboros úr égi közbenjárása is hatalmasat segített, hogy életben maradjanak a gyerekek. Muszlim, hindu, buddhista testvéreink mind támogattak minket. Meglepetésünkre ennek megvallása közben sok gúnyt, megvetést, fenyegetést kaptunk és kapunk, a hozzánk közel álló, magukat kereszténynek mondó magyar barátaink szűk körétől, de boldogok vagyunk pont az utolsó evangéliumi boldogmondás igazsága alapján: „Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket” (Mt.5,11) amely valóban „szabaddá tesz.”.





Ezeket olvastad már?
Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

„Búcsúzz el apától!” – mondta 3 éves fiának a nő, mielőtt gyermekével és önmagával is végzett

„Búcsúzz el apától!” – mondta 3 éves fiának a nő, mielőtt gyermekével és önmagával is végzett

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás