RETRO RÁDIÓ

Örülnek a budapestiek, hogy a Metropol visszatért a közterületekre! – Videó!





Még több helyen osztják az újságot Budapesten! Olvasóink nagy örömmel fogadták, hogy visszatértünk a közterületekre, miután korábban a főváros vezetése – példátlan támadást indítva a sajtó szabadsága ellen – megpróbálta kiszorítani lapunkat a közterületekről.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.27.
Az utca hangja

Újabb osztópontokon juthatnak hozzá az olvasók a laphoz. Terjesztőik újra feltűnnek Budapest jó néhány nagy aluljárójában, forgalmas közlekedési csomópontján, napról napra egyre több helyen. A lap terjesztési hálózata napról napra bővül a nagy aluljárókban, metrókijáratokban, villamosmegállókban, így hétfőtől kezdve mindennap újabb és újabb helyszíneken találhatja meg a Metropolt: a budapestiek a város egyre több forgalmas pontján kaphatják meg a lapot az eddig megszokott helyeken kívül.

Még több helyszínen találkozhattok a lapunk osztogatóival (Fotó: Metropol/NZ)

„Örülök, hogy újra osztják a Délinél is a Metropolt, rendszeresen olvasom„ – mondta Péter. – „Nagyon szeretem, mert sok hasznos információt találok benne.

Jó, hogy könnyebben elérhető” – mondta Éva a Délinél.

Metropol, már a Batthyány téren is (Fotó: Metropol/KB)

„Én általában az interneten tájékozódom a hírekről, de a Metropolt azért szeretem, mert itt találok háttéranyagokat is” – mondta Mária. – „Ha reggel közlekedem, mindig elveszem a lapot, utazás alatt hasznos” – mesélte Tibor a Batthyányi téren.

Mária eddig még nem fogott a kezében Metropolt, így kíváncsian vártuk, vajon mi lesz a véleménye lapunkról.

„Tetszik! Láthatóan sok benne az aktuális cikk, és nagyon hasznosnak tartom, hogy sok tudnivalót írnak a koronavírussal kapcsolatban” – mondta el véleményét új olvasónk, aki a Széll Kálmán téri aluljáróban kért egy lapot a terjesztőnktől.

Az újságban rengeteg közérdekű cikk található a koronavírussal kapcsolatban (Fotó: Metropol/KB)

A főváros zsarolni próbált

A Fővárosi Önkormányzat korábban kísérletet tett arra, hogy ellehetetlenítse a Metropol terjesztését. A Metropol tavaly óta hiába kért közterület-használati engedélyt a terjesztésre, a főváros jogszabályt sértve hónapokig nem reagált, a füle botját sem mozgatta. Eközben a közterületi osztogatást is megkísérelték ellehetetleníteni: a lap osztását attól akarták függővé tenni, hogy lefoglalhatnak-e 4 oldalt mindennap az újságból, saját propagandájukat terjesztve ott. Hiába döntött arról közben a Kúria, hogy ez jogszabályellenes, rendszeresen zaklatták a lap munkatársait, rájuk küldték a közterület-felügyelőket, jegyzőkönyveztek, bírságolással fenyegették az újságot osztogató kollégákat: időseket, többgyerekes szülőket, diákokat, akik csak egy kis keresetre vágytak. A Fővárosi Önkormányzat sajtószabadságot és alaptörvényt is sértő álláspontja szerint ugyanis szórólapokat lehet osztani Budapest közterületein, de ingyenes újságot nem...

Szórólapot lehetett osztogatni közterületen, ingyenes újságot nem (Fotó: Metropol/KB)

Most viszont járványhelyzet van, és a múlt héten hatályba lépett egy kormányrendelet, amely szerint nem kell közterület-használati hozzájárulást beszerezni olyan sajtótermék közterületen történő osztásához, amely a járványhelyzettel kapcsolatos közérdekű közleményt, tájékoztatást tartalmaz. A Metropol mindig is közérdekű információkat közölt – most, a járványhelyzetben ez fokozottan igaz. Így osztása ma már az egyes veszélyhelyzeti intézkedésekre szóló 176/2021 (IV.15) Kormányrendelet 6. § (1) és (3) bekezdése alapján nem közterület-használati hozzájárulásokhoz kötött. A rendeletben foglaltak ellenőrzésére és intézkedés megtételére a rendőrség jogosult, nem a főváros közterület-felügyelői. Így ismét lehet ingyenes lapokat terjeszteni közterületen, ismét szabad a sajtó Budapesten, bár a Fővárosi Önkormányzat nem így akarta. Kár, hogy ehhez a járványhelyzet kellett...

Ezt mondták lapunkról a budapestiek

„A lapjuk az én útitársam. Örülök, hogy újra osztják a Széll Kálmán téren is, minden reggel olvasom utazás közben, jó, hogy most könnyebb hozzájutni” – fejtette ki gondolatait a Metropolról Zsolt.

Zsolt a Szél Kálmán téren vette kezébe lapunkat (Fotó: Metropol/KB)

„Vidéken lakom, ritkán járok Budapestre, de nagyon örülök mindig, amikor kapok egyet, mert sok minden benne van. Örülök, hogy újra osztogatják, mert így könnyebben hozzájutok, ráadásul számomra olyan az újság, mint a könyvek. Sokkal jobb a hangulata, hogy kézben tarthatom és lapozgathatom” – fejtette ki lapunknak Szondi Endréné.

Szondi Endréné (Fotó: Metropol/NZ)

„Régen is mindig vettem belőle, mert nagyon jó, hogy benne van minden aktuális hír. Örülök, hogy újra itt is osztják, mert több helyen és könnyebben tudom majd megszerezni. Máshonnan nem nagyon tudok tájékozódni, így nagyon jó, hogy van” – árulta el Bura Áron.

Bura Áron (Fotó: Metropol/NZ)

„Örülök neki, ráadásul szerintem a lap is picit változott, talán enyhült. Nekem ez tetszik és nagyon jó” – mondta el újságírónknak Bréjer Gábor.

Bréjer Gábor (Fotó: Metropol/NZ)

„Mindig viszek magammal az időseknek, akiknél takarítok. Könnyebb lesz, hogy több helyen is osztogatják, mert kevesebbet kell majd magammal hurcibálnom. Magamnak is szoktam elvenni, én még reggel el is olvasom, mielőtt dolgoznom kéne” – nyilatkozta Delbentics Margit.

Delbentics Margit (Fotó: Metropol/NZ)

Ha kíváncsi vagy mások véleményére is Budapest kedvenc napilapjáról, akkor nézd meg videónkat!

 





Ezeket olvastad már?
Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás