Egy siklósi szeánsz után egy szőlőültetvényen meztelenül, törött csontokkal és öntudatlan állapotban bukkantak rá a ValóVilág egyik szereplőjére, VV Anettre, aki, mint kiderült, tudatmódosító teát fogyaszthatott.

Varga Viktor a TV2 Mokka adásában elmesélte a saját tapasztalatait azzal az ayahuascafőzettel és az ehhez kapcsolódó szeánsszal kapcsolatban, amelynek Anett az „áldozata” lett. Mint mondta, egy ilyen teaszeánszon ő is részt vett Peruban, csak egészen más körülmények között.

„Ez egy csodálatos medicina, több évezredes kultúrája van, nyitogatjuk azokat a bezárt kapukat, amiket nem feltétlenül kell mindenkinek kinyitni” – mondta a spirituális beállítottságától is ismert énekes.

Hosszú felkészülés előzi meg a szeánszot

Azt is elmesélte, hogy régen ezt csak a sámánok használhatták, de a turizmus miatt megnőtt erre a kereslet, ezért néha illetéktelen kezekbe kerül.

„Fontos elmondani, hogy ez nem olyan, hogy csak úgy belevágunk, egy ilyen szertartást több hónapos felkészülés előz meg, több hetet el kell tölteni előtte a sámánnal, aki nagyon sokat beszélget veled, hogy felmérje, vagy-e olyan pszichés és lelki állapotban, hogy alkalmas legyél egy ilyen utazásra” – mondta Viktor, aki azt is kiemelte, hogy Peruban a szeánsz alatt a helyi sámánok végig ott vannak és vigyáznak azokra, akik a szert elfogyasztották.

Ha megfelelő körülmények között használják, az ayahuascának egyébként gyógyító hatása van a lelki betegségekkel küzdők számára és blokkokat is oldanak vele.

 

A lányt egy idős férfi találta meg, aki kora reggel indult kapálni a szőlőföldjére. A férfi egyből értesítette a hatóságokat, Anettet kórházba szállították, ahol kiderült, hogy szilánkosra tört a bokája és a bordája is eltört.