Tizenhét kilótól szabadult meg Vastag Tamás. Az énekes utoljára tíz évvel ezelőtt volt ilyen jó formában, amikor az egész ország megismerte a nevét. A koronavírus-járvány sokakhoz hasonlóan az ő fizikai állapotának sem tett jót. Tamás elengedte magát, nem sportolt, össze-vissza evett, így a kilók gyorsan felszaladtak, a tükörbe pillantva pedig egyáltalán nem volt megelégedve a látvánnyal. Egy tudományos formulának köszönhetően sikerült lefogynia, aminek napi adagjában van egy zsírbontó reagens, ami jelentősebb mozgás nélkül is kifejti a hatását, és képes blokkolni az éhségközpontot is.

Több ruhaméretet fogyott (Fotó: Bielik Intván)

„Az elmúlt években 87–88 kiló voltam, idén év elején 90-nél is jelentősen többet mutatott a mérleg nyelve. Megijesztett, hogy elérem a 100-at! Most viszont 79 kiló vagyok, utoljára 10 éve voltam ennyi” – mondta el Tamás, aki környezetétől is nagyon jó visszajelzéseket kap.
Ráadásul két kisfia miatt is fontos vigyáznia magára, mert a családjában többen szenvedtek szív- és érrendszeri betegségekben, az elhízás pedig ennek a melegágya.
„Tavasszal volt egy szívműtétem, ami szintén arra sarkallt, hogy észnél kell lenni, jobban kell figyelnem. Tartozom ezzel magamnak és a családomnak. A műtét után sok mindent újragondoltam. Most jöttem rá, hogy milyen, amikor nem fárad el a testem, mert a szívem bírja a megterhelést, nem szalad fel a pulzusom azonnal az égbe, ami miatt eddig mindig meg kellett állnom. Nem akarom, hogy a jövőben a súlyom miatt bármilyen bajom legyen, vagy ne bírjam a rég várt fellépéseket. Olyan jól szeretném magam érezni a bőrömben, mint most” – tette hozzá az énekes.
Kökény Attila is próbálkozik
Az énekes nyolc kilót hízott a járvány alatt. Nem tagadja, a munka nélkül töltött hónapokban sokat pihent és evett. Most azonban odafigyel magára, a koncertek után gyümölcsöt eszik és sok folyadékot iszik.
„Most ugranak lefele a kilók. Jól haladok, de azért nem könnyű. A színpadi fellépések utáni adrenalin is segít a fogyásban, a színpadi stressz égeti a zsírt. De az is fontos, hogy ne egyek hizlaló ételeket” – magyarázott Attila.

Nála is beindult a fogyás (Fotó: Végh István)