RETRO RÁDIÓ

Elképesztő! Unokái tanították meg facebookozni Tordai Terit





A legenda lánya, Horváth Lili színésznő már várja a nagymamaságot.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.28.
anya-lánya

A Kossuth-díjas színésznő lányával, Horváth Lilivel adott interjút közös előadásuk, Pataki Éva Nőkből is megárt… című színdarabja kapcsán, amit idén öt éve játszanak hatalmas sikerrel a Bethlen Téri Színházban. A könnyed beszélgetésben nemcsak az előadás kulisszatitkairól mesél a két, kortalan művésznő, hanem az egymáshoz fűződő kapcsolatukról illetve arról, mit tanított nekik a pandémia.

Nagyon jó, hogy újra játszhatunk a nagy szünet után. Ilyenkor minden előadást fel kell újítanunk, olyan ez, mint egy premier, közben mégsem, hiszen a Nőkből is megárt… mögött öt év van már” – mondta Lili.

Egy darabban fog játszani anya és lánya Fotó: Bethlen Téri Színház

„Olyan jó élmény ez a munka a Bethlen Téri Színházban; hogy a Pataki Éva darabját játsszuk, aki régi ismerős, illetve hogy egy fiatal rendezőnő rendezett minket a lányommal. Nem beszélve arról, hogy Gáspár Anna szervezte meg, hogy idejöjjünk a Bethlen Téri Színházba. Ennek a helynek van egy hangulata, ami miatt olyan, mint egy kis Vígszínház, mint egy ékszerdoboz” – vélekedett Tordai Teri.

A két színésznő azt is elárulta, hogyan élték meg a pandémiát és mit tanult az unokáitól Tordai Teri.

Az első sokk után csak szabad levegőn, kerítésen keresztül találkoztunk. Én vásároltam be mamának az otthoni dolgokat, hogy ő ne járjon ki. Aztán örökbe fogadtunk egy kiskutyát, Mollyt és nagyokat sétáltunk a természetben mama Janó kutyájával együtt” – mondta Lili.

„Nekem nehéz volt. A tavalyi karácsony nem volt igazi örömünnep. A szeretet összetartott minket, de mindenkin ott volt a maszk, ezért nem lehetett igazi, családi örömmel ünnepelni. Soha életemben nem telefonáltam ennyit; Pásztor Erzsike csodálkozott, hogy „Teri, ennyit keresel?” De ugyanúgy Béres Ilonát, Halász Juditot, Piros Ildikót is sokat hívtam… és azóta is tartjuk ezt a szokásunkat” – mesélte Tordai Teri, aki igazi technikai zseni lett az unokáinak köszönhetően az utóbbi másfél évben.

80 éves korára ismerkedett meg a digitális világgal Tordai Teri Fotó: Bethlen Téri Színház

Mindig kinevettek, hogy le vagyok maradva, nincs okostelefonom és nem tudok semmit. Mindenki itt posztol, ott posztol... ez a darabban is benne van, hogy én ezt bizony a büdös életbe nem fogom megtanulni. Na ez nem igaz! Vettünk közösen egy tabletet, és a középső unokám, a 13 éves megtanított engem, hogyan használjam a Facebookot, a Messengert és a Google-t. Egyet nem tudok, bár lehet az szerencse: sokszor szólnék hozzá bejegyzésekhez, de ennyire még nem vagyok profi ebben” – mesélte Tordai Teri, majd az is kiderült, hogy Horváth Lili várja-e a nagymamaságot.

Én nagyon szeretnék unokákat. Egykeként nőttem fel, nem véletlen van három gyerekem és foglalkozom mások gyerekeivel is. Én nagyon remélem, hogy sok unokám lesz” – mesélte nevetve Lili.

Az előadás a Találkozások program keretein belül jött létre, amit a Bethlen Téri Színház és a Manna Produkció közösen talált ki. A teljes beszélgetés hamarosan a Bethlen Téri Színház közösségi oldalain és a YouTube-csatornáján is meghallgatható lesz. A két színésznő legfrissebb családi képei mellett, egy ritkán látott fotót is megosztottak, amin Lili még kisbabaként mosolyog a legendás édesanyjára.

Tordai Teri és Horváth Lili egy régi fotón Fotó: Bethlen Téri Színház

 





Ezeket olvastad már?
Hűha! Ezt művelte a limuzin hátsó ülésén a Házasság első látásra bombázója

Hűha! Ezt művelte a limuzin hátsó ülésén a Házasság első látásra bombázója

Irigykednek a kommentelők: ki keni be olajjal Szabó Franciska izmos testét? - Videó!

Irigykednek a kommentelők: ki keni be olajjal Szabó Franciska izmos testét? - Videó!

Nagy bejelentést tett a szülés után Szabó Erika, mindenki erre várt

Nagy bejelentést tett a szülés után Szabó Erika, mindenki erre várt

A királyi család újabb megpróbáltatásai: Kiderülnek a részletek András herceg szexbotrányáról

A királyi család újabb megpróbáltatásai: Kiderülnek a részletek András herceg szexbotrányáról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás