Immár tizenhat éve, hogy az álompár útjai különváltak, azonban sokan a mai napig úgy gondolják, válásuk mögött Angelina Jolie felbukkanása áll. A színésznő azonban nem pont így látja a dolgokat.

A rajongók válásuk híre hallatán arra tippeltek, hogy Brad Pitt a Mr. és Mrs. Smith forgatásán szeretett bele a szexi Angelina Jolie-ba, majd miután hetekkel később Pitt és Jolie mint boldog család tűnt fel egy strandon a színésznő fogadott fiával, Maddox-szal, nem volt kérdés számukra, mi áll a világhírű színészházaspár házaspár válásának hátterében. Bár Brad érzelmei Angelina iránt valószínűleg közrejátszhattak válásukban, Jennifer szerint kettőjük kapcsolati problémái már az előtt kezdtek megmutatkozni, hogy Brad Pitt és Angelina Jolie találkoztak volna. „A kapcsolatok bonyolultak. Ha együtt élsz valakivel, párhuzamosan fejlődtök mind a ketten. Azonban ha más irányba mozdultok, akkor ez a fejlődési folyamat megszakad. Ekkor jelentkeznek a problémák” – magyarázta a színésznő. Az egykori álompár barátai szerint igen nagy nyomást jelentett számukra, hogy azt várták tőlük, álompárként működjenek, miközben zárt ajtók között hétköznapi házaspárként éltek, akiknek voltak felíveléseik és mélyrepüléseik is.  

Mint azt a People magazinnak egy ismerősük elmondta, fokozatosan mindketten kezdték elveszíteni saját, önálló énjüket, és annak ellenére, hogy szépen éltek és mindenük megvolt, amire csak vágytak, mégsem voltak boldogok – írja a Mirror. Jennifer Anniston elsősorban önmagát hibáztatja azért, hogy útjaik különváltak. Úgy érzi, nem lett volna szabad férjének olyan sokat adni önmagából, mint ahogyan azt annak idején tette. Úgy viselkedtem, mint egy gondozónő. Szeretek törődni a szeretteimmel, vigyázni rájuk. Előfordul, hogy az ő igényikhez alkalmazkodom, míg a sajátjaimat teljesen háttérbe szorítom. De ezért csakis önmagamat hibáztathatom” – vallotta be Jennifer Aniston.