A három hete elhunyt Balázs Fecó utolsó lemezén dolgozik Dorozsmai Péter, a Korál együttes dobosa. Az albumot januárban szeretnék megjelentetni. A munka címe: Balázs Fecó és a Korál – Legszebb dalaink.

„Egyik este felhívott, hogy pár napja pozitív lett a koronavírustesztje, de nincsenek tünetei, nincs nagy baj. Hiába volt a legjobb kezekben, a legjobb orvosoknál és kapta az elérhető legjobb terápiás kezelést, a vírus erősebb volt. Amióta tudtam, hogy kórházban van, minden telefonhívásra összerezdültem”– emlékezik vissza megrendülve a dobos a Borsnak, majd hozzátette: amíg nem került az intenzív osztályra folyamatosan kommunikáltak egymással.

„Nagyon bízott benne, hogy legyőzi a szervezete a kórt. Azt mondta, hogy várjunk a keveréssel, amíg nem jön ki, és felénekli a hiányzó dalokat.”

Fotó: MTI/Mónus Márton

Balázs Fecó végül halálos ágyán is zenész maradt, hiszen akkor is a lemez sorsa foglalkoztatta, amikor az életéért küzdött.

„Sajnos egyre rosszabbodott az állapota, aztán már csak egy SMS-t küldött, hogy az intenzívre kerültem. Amikor kérdeztem, hogy tudok-e bármiben is segíteni, akár a családjának is, csak annyit üzent, hogy ne törődjek semmivel, csináljam meg az élete lemezét… ” – mondta megtörten Dorozsmai Péter.