RETRO RÁDIÓ

Sebestyén Balázsék kiverték a biztosítékot, népharag zúdult rájuk





Egy meggondolatlan elszólás miatt kénytelenek voltak lemondani a csíkszeredai kitelepülésüket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.02.
baki

Sebestyén Balázs most már biztosan többször is megfontolja, mit ejt ki a száján, ha az erdélyi magyarokról van szó. Egy elszólása miatt zúdult rá a nép haragja, így a csíkszeredai rádiós kitelepülésüktől az utolsó pillanatban visszaléptek. – írja a Bors.

Fotó: DFP

Szeptember 3-án a csíkszeredai Szabadság térről sugározta volna a Rádió1 reggeli műsorát Sebestyén Balázzsal és csapatával. Ezt azonban lemondták a közösségi médiában megjelent rosszindulatú kommentek miatt.

Balázs egy korábbi elszólása verte ki a biztosítékot a kommentelőknél, ugyanis a rádiós évekkel ezelőtt a Class FM-en a Morning Show reggeli műsorban arra kért egy erdélyi betelefonálót, hogy az anyanyelvén köszönjön el, arra számítva, hogy azt román nyelven fogja megtenni. Bár egyből elnézést kért a férfitől, sokan azóta sem felejtették el a tiszteletlen kérést – emlékeztet a napilap.

Miután értesültek a csíkszeredaiak a reggeli műsor kitelepüléséről, durván hangot adtak nemtetszésüknek, így a rádió úgy döntött, egyelőre visszalépnek és elhalasztják egy későbbi időpontra a látogatást.

Fotó: Délmagyarország/Kuklis István

Az esettel Balázsék hosszasan foglalkoztak a reggeli műsorban, úgy fogalmaztak: „Egy nagyon kicsi, de hangos csoport szerette volna a Csíkszeredára tervezett látogatásunkat elrontani, tönkretenni azzal, hogy odamennek az adás helyszínére, bekiabálnak, hangoskodnak.”

„Ennek a műsornak az a szellemisége, hogy azért megyünk, hogy együttérzést, szeretetet, jó hangulatot vigyünk bárhová, ahová megyünk, és ha csak öt-tíz ember odajön, és azt mondja, hogy neki ez a műsor nem tetszik, feszültséget kelt, beleköt azokba a hallgatókba, akik szeretnek, imádnak minket, megmérgezik a hangulatot.” – fogalmazott Balázs, majd hozzátette, sajnálja, hogy döntésükkel rengeteg ember munkája is semmissé vált.

A Bors megkereste a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatalt is, akik azt írták: „Szívesen mondtak igent a megkeresésre, mert lehetőséget láttak ezáltal abban, hogy a kinti magyarok, székelyek világa eljusson olyan magyar otthonokba is, akik ritkán hallanak róluk.”

Hozzátették, hogy Balázsék azt mondták, a jövőben is partnerek minden olyan kezdeményezésben, ami a magyar–magyar összetartozást erősíti.





Ezeket olvastad már?
Az 57 éves Salma Hayek bikiniben mutatta meg az észveszejtően tökéletes testét, nem találunk szavakat

Az 57 éves Salma Hayek bikiniben mutatta meg az észveszejtően tökéletes testét, nem találunk szavakat

Beolajozott testtel tárta szét a lábát az Exatlon dögös sztárja

Beolajozott testtel tárta szét a lábát az Exatlon dögös sztárja

Pikáns botrányba keveredett Taylor Swift: Intim képek árasztották el róla a netet

Pikáns botrányba keveredett Taylor Swift: Intim képek árasztották el róla a netet

Iszonyú fájdalom: Halva született a Kémkölykök sztárjának babája

Iszonyú fájdalom: Halva született a Kémkölykök sztárjának babája

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás