II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg megszakítják a tradicionális királyi hagyományokat és ezúttal nem a sandringhami birtokon töltik a karácsonyt. A koronavírus miatt kényszerültek a változtatásokra, ami miatt az egész ünnepi programjuk megváltozott. Ha minden a megszokott módon történne, akkor a királynő és családja a norfolki Sandringham birtokra utazna decemberben. Karácsony másnapján a helyi templomban vennének részt a szentmisén, majd este vicces ajándékokkal lepnék meg egymást.

Az idei karácsonyuk azonban számukra is egy kicsit másabb lesz. Mivel a nagy tömeg miatt veszélyesnek tartanák még az isten tiszteleten való részvételt is, ezért II. Erzsébet királynő csendesen a windsori kastélyban fogja tölteni az ünnepeket. Ilyenre már 33 éve nem volt példa – írja a Daily Star.

Erzsébet királynő / YouTube

„Megfontolva az összes tanácsot, a királynő és Edingburgh herceg úgy döntött, hogy ebben az évben visszavonultan töltik a karácsonyt Windsorban” – mondta a Buckingham palota szóvivője. Ezzel azonban még nem ért véget Erzsébet királynő nélkülözése, ugyanis alaposan meg kell fontolnia, kiket lát majd vendégül a királyi családból. Ez alól vélhetőleg Harry herceg és Meghan Markle jelenti majd a kivétel, akik maradnak Kaliforniában.