A Bors Pataky Attilát kérdezte a premier után.

Elkészült Magyarország első politikai krimije, az Elk*urtuk, amit tegnap este mutattak be a Corvin moziban. A jegyeladások alapján az őszödi beszéd utáni eseményeket feldolgozó film érdekli legjobban a magyarokat mozinézőket, már szinte alig lehet rá jegyet kapni.

Pataki Attila

Pataky Attila is megnézte a premiert
Fotó: Megafilm

Az én korosztályom megélte a 2006-ban történteket és valahogy úgy érzem, még ennél is drámaibb dolgok történtek akkoriban. Nem lehet visszaadni azt a tragédiát, ami akkor történt„ – kezdte a lapnak Pataky Attila, aki vetítés után még percekig a hatása alatt volt a filmnek.

„Hatalmas kérdés számomra, hogy valaki, aki olyan bűnöket és gonoszságokat tett, mint Gyurcsány, az hogyan lehet még mindig szabadlábon mi több, hogy lehet még mindig a politikai szférában. Egy olyan politikus, aki a saját népe ellen dolgozott éveken keresztül, hogy lehet még mindig közszereplő?! Ez a téma még annál is több, mint amit tegnap a vásznon láttam. Sokkal több fájdalom, sokkal több gyűlölet. Mindezek ellenére ez tipikusan egy olyan téma, amiből jó és kellett is filmet csinálni. Meg kell ismertetni ezt az időszakot a fiatalabb korosztállyal, kell, hogy tudják, mit éreztünk akkoriban, amikor megtudtuk, hogy tudatosan vertek át minket az ország miniszterelnöke” – sorolta az énekes.