Tisztán emlékszik az első munkanapjára, amikor öt év köztévé után a kereskedelmi csatornához szerződött. Ennek már 25 éve – mondhatni, Péter a fél életét a TV2-nél töltötte – olvasható a hot! magazin szerdai számában.

A tévézést azok bírják, akik nagyon szeretik. Én sem 15 perc hírnévre vágytam, számomra ez egy nagy szerelem. Az első napomon azt éreztem, hogy forradalmárok vagyunk. Küldetésünk volt, hogy a nagyvilág történéseit közérthetően közvetítsük a nézők nappalijába, hogy családtagjuk legyünk. Abban az időben még nem volt internet és okostelefon; minden támogatást megkaptunk, hogy műhold és telefonos bekapcsolás útján a lehető legfrissebb hírekkel szolgáljunk. Igazi úttörők voltunk – mondta a hot! magazinnak a tévés.

Fotó: hot! magazin

Miután megszülettek Péter gyerekei, a most 17 éves Balázs és a 7 éves Anna, nehezen viselte, hogy minden hétvégét munkával kellett töltenie.

„Miután gyermekeim születtek, bevallom, bármennyire is élveztem ezt a munkát, egy idő után nehéz volt, hogy minden hétvégét bent kellett töltenem. Hálás vagyok a mostani hírigazgatónknak, Szalai Viviennek, hogy beülhettem a reggeli Mokkába. A négy órai kelést az összes kolléga gyűlöli, tíz éve legalább heti háromszor kelek. Korábban éjszakai bagoly voltam, a mai napig nem tudok átállni„ vallotta be Péter, aki a műsorban a váratlan helyzeteket szereti a legjobban, mert akkor bevetheti improvizációs készségét.