Úgy tűnik, direkt indított támadást a saját családja ellen Harry herceg, miután elvették tőle katonai címeit. A 36 éves királyi sarj annyira a szívére vette a számára mindennél többet jelentő katonai rangot, hogy másnap alá is írta az Oprah Winfrey-vel való beszélgetésről szóló papírokat. Sokan kezdetben azt hitték, hogy ez arról szól, hogy a fia nem lehet herceg, de egy, a herceghez közel álló forrás elárulta, hogy Harryt a személyes düh hajtotta.

Kicsinyesnek tartják Harry cselekedetét (Fotó: Northfoto)

Közvetlenül Oprah előtt volt egy megdöbbentő dolog, de ez nem Archie címével volt összefüggésben – mondta el egy a királyi családhoz közel álló forrás.

Mint ismeretes, II. Erzsébet február 12-én a végső szétválás részeként három kulcsszerepet is eltávolított a hercegtől; a Királyi tengerészgyalogosok századosa, a Suffolki Rington Honington tiszteletbeli légi parancsnoka és a Királyi Tengerészeti Parancsnokság kishajói és búvárai főhadnagya címeket.

Ez volt, ami nagyon idegessé tette őt. Nagyon érzelmes, és neki ezek a rangok nagyon fontosak voltak, tekintve a korábbi szolgálatait – tette hozzá a forrás.