Áll a bál Novak Djokovics körül, a 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes teniszezőt ugyanis kitoloncolták Ausztráliából, ahová egy versenyre érkezett. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Djokovics oltatlanként akart az ország területére lépni, és ez kisebb felháborodást okozott az ausztrál sajtóban, ugyanis felmerült a gyanú, hogy vele kivételeznek az ország törvényei tekintetében.

Novak Djokovi

A világelső teniszező nem szerezheti meg 41. bajnoki címét Fotó: Getty Images

Végül bevonták a sportoló vízumát, és 3 évig nem léphet Ausztrália területére, az ítélet ellen további fellebbezésnek lehetősége nincs. Több káros előzménye is volt a történteknek, például Djokovics pozitív tesztet produkált december 16-án, de nem vonult karanténba, hanem interjút adott és még egy gyerekek számára rendezett nyilvános rendezvényen is részt vett maszk nélkül. Majd miután Melbourne-ben megkérdezték tőle, hogy járt-e külföldön a versenyt megelőző két hétben, azt állította, hogy nem. Közben több bizonyíték került elő, amelyeken Szerbiában és Spanyolországban látható a férfi.

Nem véletlen hát, hogy dr. Novák Hunor gyermekorvos, és aktív oltásellenes-kritikus a Facebook-oldalán kifakadt a sportolóra. A gyermekorvos bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

A gyermekorvos küzd a tévhitek és a félretájékoztatás ellen Fotó: YouTube

„Ha Ausztráliába jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket!

Vége a dalnak, Djokovicsot kitoloncolják. Az ő döntése volt, hogy nem oltatja be magát. Ami azért érthető: nehogy már kutatók, tudósok és orvosok mondják már meg egy teniszezőnek, hogy a védőoltás biztonságos. Hát egy kísérleti stádiumban lévő génmódosító genetikai löttyről van szó!!!! Nincs vele 60 éves tapasztalat, mint a lóbalzsammal! Megnéztem, a mai napig a világon összesen csak 9,37 milliárd dózis Covid-vakcinát adtak be. EZ SEMMI!!! Nincs vele tapasztalat!!!!!!! Mi van, ha éppen Djokovics változott volna gyíkká a lötty miatt? Hogy fogjon úgy teniszütőt!? Mit szólt volna a világ, ha élő közvetítés alatt, meccs közben dobja le ő is a farkát? Hát ezért senki sem vállalja a felelősséget!”