Szemtanuk látták, ahogy Harry megérkezik vasárnap kora délután a londoni Heathrow repülőtérre, Meghan Markle nem utazott haza a herceggel. A Daily Mail információi szerint Meghan orvosa a terhesség miatt nem tanácsolta a repülést.

A lap úgy tudja, hogy Harry 10 nap helyett öt nap után hagyhatja el a karantént, ha negatív koronavírustesztet mutat be. Ettől függetlenül részt vehet Fülöp herceg temetésén, mivel a hivatalos irányelvek szerint a külföldről érkezők „együttérző okokból” elhagyhatják a karantént.

Ahogy az korábban megírtuk, elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje.

Fülöp herceg június 10-én töltötte volna be századik életévét (Fotó: Getty Images)

Az edinburghi herceg temetésének részleteit szombat este ismertette a Buckingham-palota

A királyi család első számú londoni rezidenciájának és hivatalának szóvivője közölte: Fülöptől április 17-én, jövő szombaton, brit idő szerint 15 órakor – közép-európai idő szerint 16 órakor – vesznek végső búcsút a London nyugati határában lévő windsori kastély Szent György-kápolnájában.

A búcsúszertartást a palota beszámolója szerint a koronavírus-járvány megfékezését célzó kormányrendeletek figyelembevételével tartják. Ennek megfelelően a ceremónia nem lesz nyilvános, csak a királynő és a családtagok lesznek jelen, de a szertartást a televízió közvetíti.

Fülöpnek az uralkodó néhai férjeként teljes körű állami temetés járt volna, de az edinburgh-i herceg többször is egyértelművé tette, hogy nem szeretne nagyszabású szertartást, inkább magánjellegű, kisebb katonai tiszteletadással kísért búcsúztatást részesítene előnyben.