Már 20 éve nincs közöttünk Zámbó Jimmy, akit sokan minden idők egyik legnagyobb magyar énekesének tartottak. Tehetségét azok is elismerték, akik nem rajongtak dalaiért, és élete is mindenkit érdekelt. Éppen ezért két évtized elteltével is sokan mesélnek róla, sokfélét. Utolsó két évében egy mosonmagyaróvári házaspárt fogadott leginkább bizalmába, bensőséges viszonyt ápolt velük.A Blikknek most a feleség, Lautner Marika beszélt a zenészhez fűződő viszonyáról.

Úgy érezte, Jimmy dalai megszólítják őt, lelkéig hatottak, ezért amikor lehetősége nyílt személyesen találkozni kedvencével, megragadta az alkalmat, ami egy életre szóló barátság kezdete lett:

„Furcsa megmagyarázni, de valahogy az első pillanattól éreztük, hogy megvan köztünk az összhang. Szívből jövő barátság volt ez, sosem közeledett hozzám Jimmy, ahogyan én sem hozzá, ráadásul mindig a férjemmel mentem a koncertekre, ahová egy idő után VIP-belépőt kaptunk, az öltözőjébe is bemehettünk” – nyilatkozta a lapnak a hölgy, aki egy megrázó esetet is elmesélt. „Egyszer mentem be hozzá a koncert után, ott ült a széken, könyöke a térdén, az arca a tenyerébe temetve. Kérdeztem tőle, hogy „Mi van, Király?”, mire ő csak annyit válaszolt, „Király, Király, de milyen magányos Király”. Ez a mondat azóta is cseng a fülemben. Jimmy sokakat a bizalmába fogadott, de a legtöbbről kiderült, hogy érdekből van vele, ezért egy idő után hamar eltaszított magától mindenkit, félt a csalódástól.

Forrás: Facebook

Marikának cukrászdája volt, így mindig meglepte az énekest kedvenc sajtos-masnijával. A mosonmagyaróvári hölgy azon kevesek közé tartozott, akinek Jimmy a legbensőbb érzéseit és titkait is elmondta.

„Nagyon megbízott bennünk, és sosem árultuk el őt. Ennyi évvel a halála után sem árulom el a titkait, pedig nagyon sok dolgot hallottunk, amikor egy asztalnál ültünk. Sosem felejtem el, mindig nála volt az aktatáskája, amiben volt pénz, iratok és a fegyvert is ott tartotta, nem csinált titkot belőle” – emlékezett vissza Marika, aki férjével – aki évekkel ezelőtt elhunyt – még külföldre is követte kedvencét.