A mumbai rendőrség egyik tisztségviselője közölte, hogy otthonában tartóztatták le a Republic televízió tulajdonosát és főszerkesztőjét. Azzal vádolják, hogy öngyilkosságra vett rá egy 53 éves belsőépítészt és az édesanyját.

A családtagok szerint a szakember és édesanyja amiatt vetett véget önkezével saját életének, hogy Goszvami nem fizette ki az egyik tévéstúdió tervezését. A tévés tagadta a vádat.

Goszvamit egyszer már 2018-ban letartóztatták, később szabadon engedték, és az ügyet lezárták. Naik családja ezután átfogó vizsgálatot követelt, Mahárástra állam kormánya pedig nemrég újranyittatta az ügyet.

A tévétársaság közleményében azt állította, hogy Goszvamit és családját a rendőrség bántalmazta, és a letartóztatással álltak bosszút a sajtóorgánumon, amiért a főszerkesztő gyakran bírálta a mahárástrai kormányt és a mumbai rendőrséget.

Mahárástra államot koalíciós kormánya irányítja, és politikai ellenlábasa Narendra Modi szövetségi miniszterelnök Indiai Néppártjának (Bháratíja Dzsanata Párt), amelyet esti műsoraiban nyíltan támogatott a harcias stílusáról ismert Goszvami.

Az Indiai Szerkesztők Szövetsége elítélte a váratlan letartóztatást, és felkérte a mahárástrai kormányt, hogy Goszvamit részesítse méltányos bánásmódban, és ne lépjen fel állami eszközökkel a kritikus médiával szemben.