A Bors birtokába jutott legfrissebb információk szerint komolyabb volt a baj Majka és Curtis pénteki, villányi fellépése előtt, mint azt feltételeztük volna, Széki Attila ugyanis úgy eltűnt a barátai és zenésztársai szeme elől, hogy azok azt gondolhatták, baleset érte vagy nagyon komoly problémája van. Az ügyre rálátással rendelkező, neve elhallgatását kérő informátorunk szerint az történt, hogy Curtis nem ment el a zenekari találkozóhelyre, ahonnan a csapat turnébusszal indult volna Villányba koncertet adni. Egy rövid várakozás után Majkáék telefonon hívták Attilát, aki nem volt elérhető… Próbálták a barátait hívni, hogy talán ők tudják, hogy merre jár a rapper, de miután senki nem tudott választ adni, Majorosék értesítették Curtis rokonait.

Majka és a közönség is hiába várta Curtist Fotó: Metropol/MG

Nem akarták elhinni, hogy megint megteszi

Majkáéknak közben el kellett indulniuk, az úton pedig aggódva várták a rokonok hívását. A telefon meg is érkezett… „Attilát otthonában találták meg, olyan állapotban, ami teljességgel lehetetlenné tette, hogy színpadra lépjen. Ki volt ütve. Úgy rúgták rá az ajtót…” – mondta lapunknak a neve elhallgatását kérő informátorunk.

Talán sosem tudjuk meg, hogy a turnébuszban milyen beszélgetés zajlott le a hír hallatán, hogy Majka dühös volt, vagy csalódott vagy mindkettő egyszerre, az azonban biztos, hogy Majoros pontosan tudta, mit kell tennie. Rövidre zárni ezt a kérdést. Lapunk információi szerint Majka és Curtis a 2018-as balhés szétválásuk után egyezséget kötöttek: Majoros nem kérdez rá Attilánál, hogy hogy áll a leszokással addig, amíg Curtis minden zenekari próbán és fellépésen bevethető állapotban megjelenik. Azonban ha akár csak egyszer is megteszi azt, hogy cserben hagyja őket, a kettejük közös útjának ott vége szakad.

Bekokainozva okozott autóbalesetet

Majka ultimátuma indokolt volt. Curtis ugyanis már több, mint tíz éve harcol a függőséggel, aminek következményeként sokszor került már bajba. 2014-ben ököllel verte meg az akkori barátnőjét, Bettinát, aki azt állította, hogy Curtis be volt drogozva, attól lett agresszív. 2016-ban bekokainozva okozott autóbalesetet, szerencséjére egy villanyoszlopnak csapódott az irányíthatatlan kocsija, nem egy gyalogost ütött el, így megúszta a börtönt. 2018-ban nem jelent meg a szegedi koncertjükön, ekkor jelentette be Majka, hogy a barátja drogproblémái miatt megszakítja vele a közös együttműködést. 2019-ben Attila elvonóra ment, ami után fogadkozott, hogy többé nem nyúl drogokhoz.

Kollányi Zsuzsi: Nem vagyok meglepve, hogy ez történt

Péntek estére kiderült, hogy a fogadalmát nem tudta megtartani, a zenésztársait, a családját és a közönségét is ismét cserben hagyta. Curtis egy nyilvános posztban köszönte meg Majkának az elmúlt éveket és azt ígérte, hogy összeszedi magát. Arról azonban, hogy mikor akar bevonulni a rehabilitációra, még nem esett szó. Talán majd később…

A Majka és a Ők zenekar volt énekesnője, Kollányi Zsuzsi az internetről tudta meg, hogy mi történt. Mikor azt kérdeztük tőle, hogy mit szól az új fejleményekhez, meglepő dolgot árult el:

Hogy őszinte legyek, nem vagyok meglepve” – mondta az énekesnő a Bors megkeresésére. „Tökre becsülöm, hogy a fiúk 2018 után újra megpróbálták a közös munkát, de kiderült, hogy mégsem megy nekik együtt. Nem akarok beleszólni a dolgukba, felnőtt emberek, akiknek szívből kívánom, hogy megtalálják a számításukat. Ami történt… Arról azt tudom mondani, hogy benne volt a pakliban.”

Lapunk megkereste Majkát, aki azt mondta, nem kíván többet elmondani az ügyről, mint amit kiírt a közösségi oldalára. Curtist hiába kerestük, lapzártánkig nem volt elérhető.