A legnagyobb mozik is műsorra tűzték Kovács Ákos első kisjátékfilmjét, amelynek cselekményét egy korábbi novellája adta. Az előadó rendkívül élvezte a film forgatását, minden munkálatból kivette a részét az első perctől az utolsóig.

„Ez az első játékfilmrendezésem, nagyon örülök, hogy egy művészi igényű kisjátékfilmet készíthettem el. Ebben minden benne van, amit eddig csináltam és ami engem érdekel: a lírai én, a versmondó-versíró, a zenész, az epikus én, a képalkotás, történetmesélés öröme. Minden egyesül benne” – mondta a 95.8 Sláger FM-en Kovács Ákos, akinek filmjét alig mutatták be, máris felkérést kapott újabb rendezésre.

Kovács Ákos nem állna meg egyetlen kisjátékfilm rendezésénél Fotó: Hír TV

„Megkerestek nagyjátékfilm rendezésével is, ami nagyon megtisztelő, jó tanulási folyamat lenne, ami rám is férne. Mégsem érdekel, hogy egy előre megírt forgatókönyvet, más ötletét vászonra vigyem. Nem lettem rendező azért, mert egy kisjátékfilmet megalkottam, tőlem sokkal kompetensebb szakmabeliek várnak arra, hogy nagyjátékfilmet rendezhessenek. Engem inkább ez, a szerzői vonal érdekel, amikor egy saját koncepció mentén az ötlettől a megvalósításig mindenben ott vagyok. Remélem, lesz még ilyenre lehetőségem” – árulta el az előadó, akinek októberig nem sok kapacitása lesz hasonló munkára.

„Május 28-án megkezdjük a turnénkat, egészen októberig járjuk az országot és koncertezünk. Emellett az új novelláskötetemmel is megyek majd jó néhány helyre, és a filmet is viszem több filmszemlére. Nem mondom, hogy néha nem fárasztó a pörgés, ahogy azt sem, hogy eleget alszom, de rendkívül szerencsésnek érzem magam. Nincs miért nyavalyognom, hálás vagyok a sorsomért, hogy ezt csinálhatom, a közönségemért és azért is, hogy életem egyik legfontosabb alkotása, a »Magunk maradtunk« elkészülhetett” – mondta a Sláger Kult műsorvezetőjének, Sándor Andrásnak Kovács Ákos.