Bár Zámbó Jimmy már közel húsz éve elhunyt, emléke sokakban még most is elevenen él. Galambos Lajcsi is így van ezzel, rémisztő történetet elevenített fel a Life TV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában. Elmondása szerint Zámbó Jimmy egy közös koncertjükön fegyvert rántott zenésztársára, Pataky Attilára.

Forrás: Facebook

1998 őszén történt, hogy Lagzi Lajcsi Dáridó-turnét szervezett. Lajcsi Zámbó Jimmyt és Pataky Attilát kérte fel társául, akik örömmel mondtak igent. A fellépéseket mindig Jimmy zárta, egy miskolci koncerten azonban Attila szeretett volna elbúcsúzni a közönségtől. Mint mondta: Mindenki tudta, hogy Pataky számára mennyire fontos szerepet tölt be a szülővárosa, Miskolc, ezért is rukkolt elő az ötlettel, hogy mi lenne, ha kivételesen ő zárná a koncertet. Nekem ezzel semmi problémám nem volt, sőt tök jó ötletnek találtam, Jimmyvel ellentétben. Ez volt tehát a fegyverrántás oka.

A történtek kapcsán a Bors az Edda Művek frontemberét is megkereste. Ő szűkszavúan azt kívánta, Jimmy nyugodjék békében, és reméli, hogy a következő életében lesz alkalma jóvá tenni „ügyes-bajos dolgait”. Hozzátette, voltak furcsaságai, mint például a fegyvere, amivel mindig hadonászott.