Gondoltad volna azonban, hogy nem ott, nem akkor és nem úgy találkoztak, ahogyan azt korábban mindenki megírta. Sőt, még a romantikának sincs helye a történetben. Ugye az eredeti, mindenki által ismert verzió szerint a herceg és a leendő hercegné a St. Andrews Egyetemen futott egymásba, és randizgatni kezdtek. Mintha csak a saját, vagy egy barátunk történetét olvasnánk. De hol is találkozzon egymással két fiatal, ha nem az egyetemen! Volt anno ugyan egy kis mosolyszünet is a fergeteges szerelemben, de csak rádöbbentek, hogy egymásnak teremtette őket az ég, azóta pedig szerelmük három tündéri gyümölcsét is ismerheti a világ György, Sarolta és Lajos személyében.

Fotó: AFP

Szóval röviden fogalmazva ez is egy a sok diákszerelem közül, attól függetlenül, hogy az egyik szereplő véletlenül épp egy monarchia leendő trónörököse. Most azonban itt van Katie Nicholl Kate: The Future Queen című korábban megjelent könyve, amelyből kiderült, Katalin hercegné és Vilmos herceg nem is az egyetemen találkoztak először, és az a bizonyos első, nem is volt olyan romantikus. A kötetben leírtak szerint Vilmos mindössze 9 éves volt, mikor először találkozott Katalinnal, ám az érdeklődés akkoriban csak plátóinak vagy annak sem volt mondható.

Már gyerekként szemet vetett Vilmosra

A kis Kate még abban a korban volt, mikor nem érdekelték a fiúk, de azt bevallotta, hogy a herceg talán az első volt, akire szemet vetett. Emlékei szerint Vilmos tetőtől talpig hockey felszerelésben sétált el mellette, akkoriban ugyanis a fiú lelkesen űzte ezt a sportot, és csapata, a Ludgrove Colts Katalinék iskolája ellen játszott. A herceg feltűnése hatalmas felbolydulást keltett az egész suliban, Katalin talán nem is gondolta, hogy az első korántsem szerelmes pillantás nem az utolsó volt.