RETRO RÁDIÓ

Botrány a brit királyi családban: mutatjuk ki állt szoros kapcsolatban a pedofil médiaguruval





Egy dokumentumfilm hozta kínos helyzetbe a brit trón várományosát, akinek szoros kapcsolata lehetett a szexuális bűnözőnek kikiáltott Jimmy Savile-lel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.16.
felsülés

Újra áll a bál a királyi család háza táján, ezúttal azonban nem András herceg van a porondon, hanem a bátyja, Károly, aki jelenleg első helyen áll a trónöröklési sorban. A Netflixen a napokban debütált egy dokumentumfilm, a Jimmy Savile: A British Horror Story, amelyben a brit médiamogul méltán eltitkolt oldalát mutatják be közelebbről. Savile halálát követően ugyanis 450 ember jelentkezett, akik szexuális zaklatással vádolták meg őt. Egy vizsgálat során kiderült, hogy főként gyerekeket és fiatalokat bántalmazott szexuálisan.

Károly herceg A dokumentumfilm szerint, Károly herceg különösen közeli kapcsolatot ápolt Savile-val Fotó: Ripost - AFP

Több olyan levél is a filmkészítők birtokába került, amelyek 1986 és 2006 között íródtak - adta hírül a People alapján az Index-. A herceg Savile véleményét kérte ki a különböző, királyi családot érintő kérdésekben. Még arra is megkérte, hogy találkozzon sógornőjével, Sarah Fergussonnal, akitől már egyébként évekkel ezelőtt elvált András herceg. Savile egy médiakapcsolatokról szóló kézikönyvet is készített, amit Károly herceg megmutatott a királynőnek, illetve Fülöp hercegnek.

Az első levél, amit találtak, 1987. január 14-én kelt, ebben Károly herceg arra kéri a médiamogult, hogy segítsen neki eljuttatni a hangját az ország olyan területeire is, ahova más nem ér el. 1989-ben pedig afelől is érdeklődött, milyen projektek vannak, amelyek nem kapnak kellő figyelmet. Sőt, az 1988-as lockerbie-i repülőgép-szerencsétlenség után is – amelyben 270-en vesztették életüket – a segítségét kérte, amikor András herceg érzéketlen megjegyzést tett, miszerint statisztikailag elkerülhetetlen, hogy ne történjen ilyen tragédia, ami kis mértékben viseli meg az adott közösséget.

„Ez újra elindította a vitát arról, hogyan reagáljon a királyi család a katasztrófákra” – mondta a dokumentumfilm rendezője, Rowan Deacon, illetve hozzátette: Jimmy Savile írt egy dossziét, és tanácsot adott azzal kapcsolatban, hogyan viselkedjen a királynő, illetve hogyan ne versenyezzenek egymással a királyi család tagjai.

A médiamogul tanácsai között szerepelt, hogy alkalmazzanak egy olyan személyt, aki jártas az ilyesfajta ügyekben, illetve alakítsanak ki egy mondhatni krízisszobát, több telefonvonallal, teletexttel. Károly herceg 1989-ben el is küldte Savile-nak, miként szólalna meg a királyi család a jövőben a katasztrófákkal kapcsolatban.

„Csatolom a katasztrófákról szóló feljegyzésem egy példányát, amely tartalmazza az Ön szempontjait, és amelyet megmutattam apámnak, aki átnézette a királynővel is”– írta a herceg, aki ugyanezen évben egy másik kéréssel is a médiamogulhoz fordult:

„Kíváncsi vagyok, hogy találkozna-e esetleg a sógornőmmel, York hercegnéjével? Szerintem nagyon hasznos lenne a számára, ha megtenné”– magyarázta egy másik levélben a herceg. Bár arról nem tudni, hogy Károly herceg tisztában volt-e Savile tetteivel, ahogy a Clarence-ház sem szerette volna kommentálni a történteket - az People-nek.





Ezeket olvastad már?
Túl van a műtéten, máris poénkodik Schwarzenegger

Túl van a műtéten, máris poénkodik Schwarzenegger

„Szép vagy minden látószögből” – Még a víz is felforr Singh Viki fürdőruhás testétől

„Szép vagy minden látószögből” – Még a víz is felforr Singh Viki fürdőruhás testétől

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás