Leendő királyként Károly herceg kívánságait egy egész csapatnyi képzett inas és cseléd lesi – ami nem is csoda, ugyanis II. Erzsébet legidősebb fia már-már mániákus módon követeli meg az általa létesített szabályok betartását. A reggeli ceremónia pedig egy különösen kényes pont a herceg életében – derül ki a Mirror híradásából.

 

Fotó: Ripost – AFP

A herceg elképesztően szigorú napindító rutinjáról Diana hercegnő egykori inasa és barátja, Paul Burrell árult el részleteket egy dokumentumfilmben: állítása szerint Károly pizsamáját és cipőfűzőit minden reggel kivasalják, míg a herceg fürdőt vesz. Azonban a víz sem lehet akármilyen: csak langyos hőmérsékletet érhet el, és csakis a kád feléig szabad tölteni. Eközben a dugónak egy meghatározott irányba kell néznie, a törölközőt is a herceg titokzatos ízlésének megfelelően lehet felhelyezni a tartóra, és az az inas, aki úgy helyezi ki Károly alsóneműjét, hogy az összeráncolódik, komoly szidalomra számíthat, ugyanis munkaadója megőrül a nem kisimított alsónadrágok gondolatától.

A családhoz közel állók most arra kíváncsiak, Károlynak sikerül-e átvinnie akaratát a családból kiszakadó fiára is: a herceg ugyanis amolyan olajágként felajánlotta Harry hercegéknek, hogy meglátogatja őket amerikai otthonukban, hogy több minőségi időt tölthessen az unokáival, Archie-val, akit utoljára féléves korábban látott, és Lilibettel, akivel még nem is találkozott. Az azonban messze kétséges, hogy Harry-ék hajlandók a herceg rigolyáit figyelembe venni, ha egyáltalán valaha is sor kerül a látogatásra.