Legyőzte a rák 59 éves korábban Tony Armatradinget. A legendás angol színész olyan filmekben játszott, mint az Eragon, a Szemfényvesztők, Az Angyal és a Sztárom a párom. De olyan nagy sikerű sorozatokban is feltűnt, mint az NCIS és A szökés. Halálát színésztársa, Tim Bentinck erősítette meg a Twitter-oldalán.

„Nagyon szomorú hír. Legkedvesebb barátom, Tony Armatrading egy órája halt meg rákban. Abban a kiváltságban volt részem, hogy a tanúja lehettem az életének, és nagyon szerettem őt. Csodálatos színész és igaz barát volt. Ez a kép róla Suzyval és Dashsel tegnap este készült” – írta Tim búcsúbejegyzésében.

Nem sokkal a tragikus hír közlése után Tony számos rajongója a közösségi médiában fejezte ki tiszteletét a színész iránt – írja a Mirror.

„Most hallottam, hogy Tony Armatrading meghalt. Annyira kétségbeejtően szomorú és igazságtalan. Ő játszott az első darabban, amin a @BelgradeTheatre-nél dolgoztam, és ő volt a legkedvesebb, legaranyosabb ember, akit csak kívánhatsz. És rohadt jó színész is volt. Gyógyító öleléseket küldök a családjának és a barátainak” – írta egyik kollégája.

Tony Armatrading 1961. november 30-án Birminghamben született. 17 éves korában kezdte meg színészi pályafutását, a Birmingham Repertory Theatre színpadán. Később pedig a Királyi Nemzeti Színházban is fellépett. Armatrading olyan sztárokkal dolgozik együtt, mint Imelda Staunton, Jeremy Irons, Pete Postlethwaite és Sean Bean.

Zenészként is nagy sikert ért el, dzsesszegyüttesével, a Jelly Roll Soullal bejárta az egész Egyesült Királyságot. Aktívan színészkedett egészen a 2020-as évig, utolsó munkái során a hangját kölcsönözte Xaleknek, egy Csillagok háborúja-játékban, illetve feltűnt még az újraindított Hawaii Five-O tévésorozatában is.