A Gucci család nem fogta vissza magát, kifejtették a véleményüket a róluk szóló Gucci-ház című filmről – írja a Buzzfeed.

A márka korábbi elnöki tisztjét betöltő Aldo Gucci örökösei közzétettek egy nyilatkozatot, amiben elég durván és konkrétan kifejtik, hogy mennyire pontatlanul ábrázolják a történteket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

House of Gucci (@houseofguccimovie) által megosztott bejegyzés

Az ANSA olasz hírügynökség által közölt cikkben kifejtik, hogy kissé zavarba ejtette őket a mozifilm tartalma és a család ábrázolása.

„Bár azt állították, hogy a film a család igaz történetét akarja elmesélni, gyorsan kiderült számunkra, hogy mennyire pontatlan a narratívája” – írják a nyilatkozatban. „A film készítésekor nem vették a fáradságot, hogy konzultáljanak az igazi örökösökkel, mielőtt Aldo Guccit és családját gengsztereknek, tudatlanoknak és érzéketlennek mutatták volna be” – tették hozzá elég durva hangnemben.

„Ez rendkívül fájdalmas és sérti az örökséget, amelyre felépült a márka” – jegyezték meg a családtagok.

Forgatás Rómában Fotó: MTI

Aldo Gucci örökösei a Lady Gaga által megformált Patrizia Reggiani megjelenését is kifogásolták. Szerintük nem szabadna egy olyan embert bemutatni és „reklámozni”, aki ilyen szörnyűséget művelt.

„A Gucci család tagjai minden jogot fenntartanak, hogy megvédjék szeretteik nevét, arculatát és méltóságát” – vonták le a következtetést.