„Egyszerűen belefáradtam abba, hogy politikusok egymással vitatkoznak anélkül, hogy valaha is a tárgyra térnének” – magyarázta a Corriere della Sera című olasz napilapban megjelent interjúban.
„Olaszország rossz állapotban van, én valami jót és pozitív dolgot akarok tenni” – tette hozzá a színésznő.

Gina Lollobrigida azt is elmondta, hogy az összes politikus közül Indira Gandhit kedvelte a legjobban: „Nagyon jó barátságban voltam Indirával, ha Rómába jött, mindig találkoztunk. Rendkívüli nő volt” – mondta.

Lollobrigida filmes pályafutása az 1950-es években érte el a csúcspontját, leghíresebb filmjei közé tartozott az 1952-ben bemutatott Királylány a feleségem, az Ördögi kör (1953) és A párizsi Notre Dame (1956).
A színésznő egy olyan jelöltlistán akar indulni, amelyen a Kommunista Párt jelöltjei is szerepelnek. Mint elmondta: a döntés meghozatala előtt beszélt az ügyvédjével. Lollobrigidának van egy gyámja, akit a bíróság rendelt ki mellé egy évekig tartó családi vitát követően, ezért nem dönthet önállóan a vagyonáról.

A színésznő 1999-ben már megpróbálkozott a politikai karrierrel, amikor az Európai Parlamentbe akart bejutni, de akkor nem sikerült megszereznie az ehhez szükséges szavazatokat.