A munka mellett a család és a sport tölti kis Gerhardt Máté mindennapjait. A Hír TV műsorvezetőjét naponta láthatják a nézők a Napi aktuális című műsorban, ahol közéleti személyiségekkel, politikusokkal beszélget.

Kötetlenebb műfaj

Máté előtte már híradósként is bizonyított, ez a típusú műsor viszont sokkal kötetlenebb, mint a hírolvasás műfaja.

– Hosszú évek óta a hírműfajban tevékenykedem, rádióban, televízióban egyaránt. A Napi aktuálisban a hírek hátterét hozom közelebb a nézőkhöz, egy-egy beszélgetés során olyan kérdéseket tehetek fel, amik a nagy többséget érdeklik. Mindemellett viszont nagyon fontos, hogy objektív maradjak az adások során, a személyes véleményemet nem keverem bele a témakörökbe – mondta el a Metropolnak Gerhardt Máté.

A műsorvezető számára négy olyan esemény volt a pályája során, amelyek mély nyomot hagytak benne. A 2001. szeptember 11-i terrortámadások, a 2019-es Hableány-katasztrófa, a koronavírus és az orosz–ukrán háború kirobbanása. Ezen alkalmakkor folyamatos készenlétben volt és csaknem élőben követte végig az eseményeket.

Fotó: Hír TV

A család az első

A műsorvezető három gyermek büszke édesapja: Ábel tizennégy, Bíborka tíz, Máté pedig kilencéves. Feleségének nagyfiával, a szakácsnak tanuló, tizennyolc éves Bálinttal is nagyon szoros a viszonya, így egy igazi boldog mozaikcsaládban élnek, aminek fontos tagja kutyájuk, Pipacs is.

– Ábel most költözik hozzánk, mert idegenforgalmi középiskolába készül. Ő és Bíborka már kamaszodnak, a nézetbeli különbségeink miatt pedig előfordul néha egy-egy vita, de a végén az enyém az utolsó szó. A feleségem sokkal engedékenyebb, elnézőbb, és bár sokszor nem hálás dolog a »rossz zsaru« szerepe, de az ő korukban meg kell húzni a határokat. Olaszosan élünk, megspékelve a szomszédokkal, akikkel együtt járunk nyaralni, síelni, szóval sosem unatkozunk! – árulta el nevetve a büszke édesapa.

A Gerhardt család hétköznapi életet él: a gyerekeket nem foglalkoztatja, hogy az édesapjuk ismert személyiség, így ez nem változtat a mindennapjaikon.

– A lányom és a fiaim tudják, hogy a televízióban dolgozom, néha meg is néznek, de különösebben nem érdekli őket a hivatásom. Tudják, hogy apa olyankor dolgozik, mint más szülők, este pedig, ha hazaérek, csak a családé vagyok. Ilyenkor igyekszem minden mást kizárni a gondolataimból és minőségi időt tölteni velük.

Lelkes állatvédő

A család négy évvel ezelőtt nagy döntést hozott: örökbe fogadtak egy menhelyi kutyát, Pipacsot, a labradorkeveréket. A kis állatot az utolsó pillanatban mentették meg, amikor Máté felesége meglátta a róla szóló felhívást. Ekkor közösen úgy döntöttek, magukhoz veszik az apróságot. Pipacs ma már felnőtt kutya, aki tökéletesen beilleszkedett a családba.

– Én vagyok számára a falkavezér, de mindenki nagyon imádja őt. A gyermekeimnek is jót tett, hogy bővült a család, mert Pipacs által felelősséget, gondoskodást tanulnak. Mi pedig igyekszünk mindent megadni a kutyánknak, minden programra magunkkal visszük, ahová csak lehet és családtagként kezeljük.

Fotó: Hír TV

Minden nap egy kis sport

Máté gyerekkorában öttusázott, a sport pedig máig szerves részét képezi az életének; nem múlik el nap úgy, hogy ne sportolna valamit.

– Nem tudom elképzelni úgy egy napomat, hogy legalább egy kicsit ne mozogjak. Járok focizni, de ha egyszemélyes mozgásformáról van szó, akkor a jóga és a futás az, amik teljesen kikapcsolnak. A jógát otthon végzem, futni viszont a Hármashatár-hegyen szoktam. Ilyenkor Pipacsot is magammal viszem, a telefonomat viszont otthon hagyjuk, és egy-másfél órán át csak az edzéssel foglalkozunk. Amikor pedig a Körös partján nyaralunk minden évben, én kenuba pattanok, Pipacs pedig lelkesen úszik mellettem – mondta el mosolyogva Máté.