Ahogy arról korábban a Metropol is beszámolt, lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a Budaörsi Járásbíróság Galambos Lajost, azaz Lagzi Lajcsi zenész-előadóművészt.

Galambos Lajos piacon árulja a családi vagyont (Fotó: Metropol/Markovics Gábor)

A rendkívüli hír után most újabb megdöbbentő információk láttak napvilágot

Lajcsi a Blikk hírei szerint a budaörsi piacon árulja vagyona egy részét, többek közt a festményeit, a harmonikáját, ám a kínált portékák közt egy eredeti Picasso-rajzról készült litográfia is található. A lap úgy tudja, hogy a 18 szobás, 165 millió forint értékű vendégházát is eladja.

Kiderült, miért döntött az értékek eladása mellett

Az elmúlt időszak, a tárgyalás, az ítélet sok mindenre ráébresztett, s átértékeltem, mik is az igazán fontos dolgok. Régóta adakoztam, adományoztam anonim módon, ám most kitaláltam, hogy néhány, általam már nem használt tárgyat eladok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a hétköznapi problémák nem érintenek, ezért különösen kötelességemnek érzem, hogy segítsek a rászorulókon” – mondta a Blikknek Galambos Lajos.

A trombitás a bevétel teljes egészét alapítványoknak tervezi adományozni. A jó ügy mellé állt a piac vezetősége is, akik állítólag elengedték a helypénzt.

Jelenleg értékesítés alatt áll egy mocsai vendégház, amelyet korábban az egészségügyi dolgozók rendelkezésére bocsátottam a járvány alatt. A tizennyolc szobás vendégházat 165 millió forintért hirdetem, és ha sikerül eladni, szeretnék 10 milliót is eladományozni” – mesélte Lajcsi.