Mint arról a Metropol is beszámolt, előző héten kedd este kórházba került Fülöp herceg, mert rosszul lett. A Buckingham-palota egyik alkalmazottja vitte be a londoni kórházba, a királyi orvosok tanácsára.

A 99 éves edinburghi herceg a hírek szerint miután autóval a kórházhoz vitték, saját lábán sétált be az intézménybe. Bár az komoly aggodalmakra ad okot, hogy fia, Károly herceg a könnyeivel küszködve távozott a klinikáról miután 30 percen keresztül látogatóban volt nála. A külföldi sajtó egy hét elteltével sem szolgálhatott jó hírrel Fülöp herceg állapotáról. Csupán annyi derült ki, hogy egy rejtélyes „fertőzés” támadta meg a szervezetét – írja a brit Metro.

Britain’s Prince Philip (C), Duke of Edinburgh takes part in the transfer of the Colonel-in-Chief of The Rifles at Windsor castle in Windsor on July 22, 2020. – Britain’s Prince Philip, Duke of Edinburgh will step down from his role as Colonel-in-Chief for the Rifles after 67 years of service. (Photo by Adrian DENNIS / POOL / AFP)

„Edinburgh hercege, VII. Edward király kórházban tartózkodik, ahol fertőzés miatt vették kezelésbe. Minden kényelmet biztosítunk a számára. Lassan kezd a szervezete reagálni a kezelésre, ezért várhatóan még napokig bent kell maradnia” – közölte a Buckingham-palota. További részleteket nem osztottak meg az állapotáról, de annyit megerősítettek, hogy nincs köze a koronavírushoz.