RETRO RÁDIÓ

Fenyő Miklós életművét ünnepli! 75 éves a Hungária legendás énekese





Soha nem hallott történetekkel, több száz fényképpel és egy hatállomásos koncertshow-val ad hálát a közönségnek, akiknek köszönhetően több mint ötven éve töretlen népszerűségnek örvend.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2022.06.03.
exluzív interjú

A legendás énekes márciusban betöltötte a 75. életévét, és óriási öröm a számára, hogy pár nap múlva végre színpadra állhat, hogy ez alkalomból a közönséggel is együtt ünnepeljen. Fenyő Miklós Pábijubileum névre keresztelt turnéjának egyik különlegessége, hogy decemberig véget sem ér!

Szerintem még óvodás voltam, amikor először hallottam ezt a közismert pesti szlenget: pábijubi. A mostani koncertek címeként találtam ki ezzel kapcsolatban egy szójátékot: összekapcsoltam a pábi-jubit a jubi-leummal, így lett belőle Pábijubileum. A pábijubi körülbelül annyit jelent, „Hú, de jó ez!” Remélem, hogy a koncerteken tényleg minden úgy sikerül majd, ahogy elterveztük. Mindig ajándéknak fogtam fel a közönség szeretetét, magam is a szeretet viszonzásának szánom ezt a turnét. Nagyon szeretném, ha ez az ünneplés méltó lenne az elmúlt évekhez – mondta pár nappal az első koncert előtt a rock and roll énekes, aki kizárólag a Hot! magazinnak adott exkluzív interjút.

„Minden vagányságra megtanítom az unokámat”

Az eMeRTon-díjas dalszerző legendás dalait – korosztálytól függetlenül – ma is mindenki kívülről fújja. Fenyő Miklós a legnagyobb rajongói között tudhatja az unokáját, Balázst is, aki – reményei szerint – június 11-én szintén ott lesz az első koncerten.

– Néhány napja még őt ünnepeltük, szigorúan családi körben, hiszen most lett nyolcéves. Szenzációs érzés ezt megélni nekem! Ugyan nem gondolom magam a világ legjobb nagypapájának, de szerencsére Balázs mindig meggyőz az ellenkezőjéről. Egy biztos: minden vagányságra én tanítom meg az unokámat! Örülök, hogy ezt a szülei megengedik nekem. Abban is egyetértettünk, hogy ott a helye a koncerten, hiszen elég nagyfiú már ahhoz, hogy a hangosítás se zavarja. Ez a korábbi években még felemásan sikerült, hamarabb haza kellett vinni – mesélte a legendás énekes a Hot! magazinnak.

„Még a lányomat is megleptem”

Kellemes nosztalgiával gondol vissza a saját fiatalságára és azokra a sikerekre, amelyeket az elmúlt több mint ötven évben megélt. Könyvében, a most megjelenő 75 magyar népmesében soha nem hallott történeteket is megoszt a nyilvánossággal.

Színes, eseménydús, sok élménnyel teli életet éltem! Nem úsztam meg a zaklatásokat sem, de adódtak olyan érzelmi helyzetek is, amelyekbe viszont szívesen belesodródtam. Nagyon sokszor megkaptam az engem szerető közönségtől, hogy mennyire nyitott vagyok, hiszen a dalaimban benne van az egész életem. Persze csak bizonyos határokig. Ezért is fordulhatott elő, hogy jól megleptem még a lányomat, Diót is, aki irodalmi szerkesztőként működött közre – mesélte az énekes, aki kizárólag a Hot! magazin olvasóinak mutatott részletet a könyvéből.

Úgy a kétezres évek elején történt, hogy Amerikából hazafelé a »világjáró kiruccanásom« következő állomása Veszprém volt, ahol koncertet adtunk. Jó volt a hangulat, ebben nem találtam semmi meglepőt. Abban viszont annál inkább, hogy a közönség soraiban kiszúrtam egy kifejezetten feltűnően öltözött lányt. A miniszoknya, amit viselt, erősen határeset volt a szoknya és a semmi között. A mini mindig kiszúrta a szememet, vagy ha »kaszinószlengben« fogalmazok, mindig nyerő volt. Az, hogy egy ilyen eseményre így öltözik fel egy lány, az még nem mond el mindent, mindenesetre sokat sejtet, az én fantáziámat legalábbis erősen beindítja. És itt vége is lett volna a történetnek, ha egyszer csak, a műsor befejezése után, nem állít be az öltözőbe, hogy autogramot kérjen…” – meséli a Hazug a szíve című dal keletkezéséről a könyvében.

Fenyő hatszor

Húszfős stábjáról is gondoskodik a koncerteken. Szendvicseket, gyümölcstálat és ásványvizet rendel nekik általában. Magának azonban színpadra lépés előtt csak egy fél óra nyugalmat kér. A koncert végén ellenben bárki koccinthat vele egy pohár fröccsel, aki a VIP afterpartyn is részt vesz – tudta meg a Hot! magazin a szervezőktől.

A turné állomásai:

  • Június 11., Nagykanizsa
  • Július 30., Siófok
  • Szeptember 24., Nyíregyháza
  • Október 15., Szeged
  • November 5., Győr
  • December 27., Budapest Aréna
  • A XIII. kerülettől Amerikáig és vissza

    A magyar rock and roll koronázatlan királya gyerekkorában megjárta Amerikát, a karrierje azonban a XIII. kerületből indult, és ma is ott érzi a legjobban magát. Húszévesen alapította meg az első zenekarát, és olyan slágerei születtek, mint a Csavard fel a szőnyeget, a Csókkirály, a Napfény a jégen vagy a Made in Hungária.





    Ezeket olvastad már?
    Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

    Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

    Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

    Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

    Itt vannak az első képkockák a TV2 új sorozatából

    Itt vannak az első képkockák a TV2 új sorozatából

    Samantha Fox pénzt adott a férfi hastáncosnak, így hálálta meg a pasi – Videó

    Samantha Fox pénzt adott a férfi hastáncosnak, így hálálta meg a pasi – Videó

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás