Jövő hétvégéig el kell dőlnie, hogy a Megasztár egykori énekese továbbra is börtönben várja a tárgyalását, vagy enyhítenek a hatóságok a kényszerintézkedése mértékén. Fekete Dávidot idén májusban vették őrizetbe, jelen állás szerint pedig november hatodikáig kell bent maradnia. A hatóságoknak a jogszabályok szerint legkésőbb öt nappal a lejárati időpont előtt kell dönteniük a hosszabbításról vagy az enyhítésről.

A fejlemények akár reményekkel is eltölthetnék Dávidot, hiszen nincs kizárva, hogy a tárgyalás előkészületének végéig házi őrizetbe kerülhet, ami nyilvánvalóan sokkal komfortosabb lét, mint a börtönfalak közti élet. Örülnie még sincs sok mindennek, mert a májusi bentléte óta számos olyan esemény történt, ami nyilvánvalóan negatívan befolyásolja a jövőjét.

Ezek közül az egyik és talán legfontosabb, hogy a felesége, Regina beadta a válókeresetet. A papírokat a Bors értesülései szerint a börtönbe postázta az asszony jogi képviselője, ezzel is érzékeltetve, hogy Dávid ikerfiainak édesanyja nem szeretne sokáig várni arra, hogy hivatalosan is elválasszák őket.

Valószínűsítem, hogy megkapta Fekete Dávid a bontóperben benyújtott keresetet, ami nemcsak a házasság felbontását tartalmazza, hanem járulékos kérdéseket is: úgy mint gyermekelhelyezés, kizárólagos szülői felügyeleti jog, tartásdíj és kapcsolattartás – nyilatkozta a Borsnak dr. Pikali Petra, Regina jogi képviselője.

Ügyfelem azt szeretné, ha a gyermekeik életében részt venne az édesapjuk is, hiszen az egészséges fejlődésükhöz erre szükség van, tehát bármikor meglátogathatja őket, amikor szeretné – zárta szavait az ügyvéd.

A jogász nem említette, de nyilvánvaló, hogy az édesapa csak akkor tudja látogatni a gyerekeit, ha nincsen börtönben. Hogy Fekete Dávidnak mikor adatik meg a szabadság, azt csak találgatni lehet. Ha bebizonyosodnak a vádak, miszerint elkövette a több mint százmillió forintos tartozást felhalmozó sikkasztást, csalást és közokirat-hamisítást, akkor akár 11 évre is hűvösre kerülhet. Akkor viszont szinte bizonyos, hogy nem látja majd felnőni a közel kétéves kicsiket, hiszen a Bors megbízható forrásból származó információi szerint Regina nem hajlandó a börtön falain belülre vinni a fiúkat. Még akkor sem, ha a legtöbb bv-intézetben a látogatótérben játékszobák is vannak, hogy az elítéltek gyerekei is komfortosan érezzék magukat a látogatáskor. Ebből viszont nem kér az énekes felesége.