Sokszor félt attól, hogy előadás közben tör rá a görcs, ám szerencsére a színpadon eddig nem kellett megküzdenie vele. Az elmúlt években pedig megtanulta kezelni rendszerint tavasszal jelentkező betegségét.

Egy próbafolyamat közepén tapasztalta meg először a migrén tüneteit Vastag Tamás. Az énekesre hajnalban tört rá a fájdalom, és rendszeresen szenvedett tőle. Miután kimutatták, nincs más betegség a háttérben, megnyugodott, bár azért sokszor félt attól, hogy előadás közben törnek rá a tünetek.

Aggódtam, hogy ha előadás előtt jelentkezik egy migrén, nem tudok játszani. A színpadnak szerencsére megvan a gyógyító tulajdonsága, például én hadarok, kivéve, ha játszom. Előadás közben eddig nem, viszont utána, már a tapsrendnél egyszer előfordult, hogy rám tört a fejfájás, de ekkor már le tudtam feküdni” – mondta, hozzátéve, a tavasszal jelentkező időszakos migrénjével már együtt tud élni. Ahhoz, hogy a fájdalmat kordában tartsa, sok vizet iszik, és ez a gyógyszerrel kombinálva segíthet, hogy a migrén ne váljon elviselhetetlenné.

Vastag Tamás minderről a Ridikül adásában mesélt, ahol a klímaváltozásról, az időjárásról, annak emberi szervezetre gyakorolt hatásáról volt szó a meteorológiai világnap kapcsán.

A teljes interjút itt érheted el.