Csűrös Karola nemrég ünnepelte 85. születésnapját, amelyen sokan felköszöntötték, ennek ellenére már régóta nagyon magányosnak érezte magát.

„Sajnos sokszor vagyok szomorú, de hát milyen is lennék? Elveszítettem életem szerelmét, Horváth Ádámot, nem tudok járni… Sok örömre nincs okom, persze erre mindig rácáfolnak a szeretteim, a barátaim, akik tartják benne a lelket” – mondta a színésznő akkor a Blikknek. – „Az én koromban már nincsenek nagy kívánságai, reményei az embernek, amikor elfújja a gyertyát. A férjem már nem lehet velem, pedig ez lenne a legnagyobb vágyam, így csak egészséget tudtam kérni, majd meglátjuk megadatik-e”.

Férje halálát soha nem tudta kiheverni MTI Fotó: Illyés Tibor

Férje halálát soha nem tudta kiheverni Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szeptemberben már a telefont sem vette fel

Csűrös Karola több mint ötven évig volt hű társa a 2019-ben meghalt Horváth Ádám televíziós rendezőnek. Férje halála óta nehezen találta a helyét, ráadásul a népszerű művésznő 2020 tavaszán trombózist kapott, ami miatt szinte minden idejét a lakásában töltötte. Már a telefont sem szívesen vette fel, még a barátainak sem.

Abban az időszakban többször is keresték Csűrös Karolát a kollégái, barátai, ám nem lehetett elérni, s ha mégis, egy hölgy vette fel a telefonját, minden bizonnyal az ápolója lehetett. Egyedül Pásztor Erzsivel tartotta a kapcsolatot, de sokszor már neki sem válaszolt.

Csűrös Karola két éve szenvedett súlyos balesetet, amikor otthonában elesett és eltört a térde. Később trombózist kapott, és bár orvosai biztatták, hogy felépül, a várt javulás elmaradt.

„Még mindig jár hozzám rendszeresen gyógytornász, de sehogy sincs a lábam, egyszerűen nem javul, nem akar javulni. Pedig jó lenne, mert nagyon unom már, hogy állandóan a négy fal között vagyok. Igazság szerint már lemondtam arról, hogy valaha újra rendesen tudok járni. Jó volt kilépni az utcára, sétálni, vagy kimenni a férjem sírjához, de ez egyelőre nem reális elképzelés. Majd meglátjuk mit hoz a jövő” – nyilatkozta akkor.