RETRO RÁDIÓ

A sztárokat sem kíméli a bőrrák





Miló Viki már hét műtéten esett át miatta, Mádai Vivien élete egy vizsgálaton múlt, Bob Marley pedig belehalt: az egyik legagresszívabb rákfajta a bőrrák.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.06.
óvatosan a nappal

Különösen nyáron nem lehet elégszer hangsúlyozni a bőrünk védelmének fontosságát. A pénz, a tehetség, a hírnév, de még a szépség sem védhet meg a bőrráktól, ami nem válogat. A sztárvilágban sem ritka, hogy valakinél diagnosztizálják a halálos betegséget.

Miló Viki

Az ökölvívó 2009-ben vett észre a bőrén egy apró elváltozást, amit szerencsére még idejében elkezdtek kezelni. A kockázat azonban folyamatosan fennáll, hogy a betegség kiújul. Viki már összesen hét műtéten esett át.

-Az egyik legagresszívabb rákfajta, mivel nagyon rövid időn belül áttétet képez a szervezetben, és akár egy hónap alatt is bele lehet halni. Mindig bennem van a gondolat, hogy meghalhatok – vallotta be a Borsnak Viki.

Fotó: Bors

Mádai Vivien

A Mokka egykori műsorvezetője évente járt szűrővizsgálatokra, ám 2018-ban év végén elfeledkezett a vizsgálatról, amit gyorsan be is pótolt a következő évben. Nagy szerencséje, hogy így tett!

– A legnagyobb születésnapi ajándék számomra az, hogy időben diagnosztizálták a bajt. Embert próbáló időszak áll mögöttem, de a családom szeretete a legnagyobb támogató erő volt ezekben a hónapokban. Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy egy félórás vizsgálattal az életüket menthetik meg, nekem is ezen a vizsgálaton múlt az életem – mondta Vivien a Ripostnak.

Fotó: TV2

Khloé Kardashian

A valóságshow-sztár 2016-ban osztotta meg követőivel a bőrráktól való félelmét és a műtéti tapasztalatait.

– Mindenhol vannak anyajegyeim, és néhány évvel ezelőtt észrevettem, hogy egy nő a mellem alatt – írta Khloé, aki megvizsgáltatta az anyajegyét és a biopszia kimutatta, hogy jóindulatú. De egy későbbi ellenőrzés során az orvosok bőrrákot fedeztek fel egy, a hátán lévő anyajegyben. – Több mint 20 centiméter bőrt távolítottak el. Határozottan fájdalmas volt számomra, hiszen sok bőrt távolítottak el, de végül is kibírtam – írta Kardashian követőinek.

Fotó: AFP

Caitlyn Jenner

Nem Khloé az egyetlen olyan tagja a Kardashian–Jenner klánnak, akiknek meggyűlt a bajuk érzékeny bőrükkel. Az egykor Bruce Jennerként élő Caitlyn 2018-ban osztott meg követőivel egy képet, amiből kiderül, hogy bőrráktól szenvedett.

Nemrég el kellett távolítani a Nap által okozott károkat az orromról. Utóirat: mindig viselj fényvédőt – tanácsolta Jenner.

Fotó: AFP

Bob Marley

A reggae koronázatlan királyának a halálát melanóma okozta. A rák először sötét foltként jelent meg Marley lábkörme alatt. Az orvosok a lábujj amputálását javasolták, de az énekes vallási okokra hivatkozva visszautasította a műtétet – írja a Biography.com. A rák végül elterjedt az egész testében és 1981-ben, 36 éves korában belehalt.

Fotó: Northfoto

Figyeljünk a bőrünkre!

Ezeket a tanácsokat feltétlenül tartsuk be a bőrrák kialakulásának elkerülése érdekében.

– Évente járjunk szűrővizsgálatra, ha új elváltozás vagy anyajegy jelenik meg a bőrön, azonnal mutassuk meg bőrgyógyásznak!

– Kerüljük a túlzott napozást, és ha csak rövid időt tartózkodunk a szabadban, akkor is használjunk magas faktorú fényvédő krémet!

– Belülről is tápláljuk a bőrünket, különösen fontos az A-, E-, B-, C- és D-vitamin, a cink, a magnézium, valamint a szelén bevitele.

 





Ezeket olvastad már?
Hunyadi Donatella nemcsak az V. kerületben él, de a szívén is viseli a sorsát

Hunyadi Donatella nemcsak az V. kerületben él, de a szívén is viseli a sorsát

Régi felvétel került elő Fenyő Ivánról: „Néztem hang nélkül, és halál komolyan azt mondtam, ez nem is én vagyok”

Régi felvétel került elő Fenyő Ivánról: „Néztem hang nélkül, és halál komolyan azt mondtam, ez nem is én vagyok”

Vilmos herceg nagy bejelentést tett, ez Katalin hercegnét is érinti

Vilmos herceg nagy bejelentést tett, ez Katalin hercegnét is érinti

Megdöbbentő, mit talált Wolf Kati a táskájában – Videó

Megdöbbentő, mit talált Wolf Kati a táskájában – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás