Borbás Marcsi számára augusztus 20-a nem csak a tűzijátékról és Magyarország születésnapjáról maradt emlékezetes. Gyerekkorának meghatározó élménye volt, hogy ilyenkor ünnepelte a szülőfaluja, hogy ha a termés elegendő mennyiségben került betakarításra.

borbás marcsi

Fotó: YouTube

„Mivel én egy alföldi kis faluból származom, ezért az augusztus 20-a, Szent István-napja is összekapcsolódik a gazdálkodással. Szent István-napra be kellett takarítani, sőt le is kellett csépelni minden gabonát, még a rozst is. Már lehetett látni, hogy lesz-e az egész évre elég kenyerünk, és ha jó termés volt, akkor az egész falu együtt ünnepelt, az új kenyeret megsütötték az új búzából, és ez a nap ennek az ünnepe volt” – árulta el a Prima Primissima díjas magyar műsorvezető-szerkesztő. Hozzátette:

„Úgyhogy most is mindenkit arra buzdítok, hogy jöjjenek, ünnepeljenek velünk együtt, és Isten éltesse Magyarországot” – mondta el Borbás Marcsi.

A Szent István-napi programsorozatról bővebben több cikkünkben is írtunk. A jeles ünnepen megkóstolhatjátok az idei év „Ország tortáját”, illetve akciós áron vásárolhatjátok meg a Szent István-napi sört és a kólát.