A tragédiát megelőző órákban Babicsek Bernát otthonában megszólalt a riasztó, amely egy biztonságtechnikai céghez volt bekötve, s bár a járőr kiment a solymári házhoz, nem érzékelt gondot. Bernát szülei ezért feljelentést tettek halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

A járőr azt állítja, hogy a helyszínre érve hallotta is, hogy Bernát horkol, valamint látta a házból kiszálló füstöt, de azt hitte, a kéményből árad ki. A színész családja szerint ha a járőr az előírtaknak megfelelően ellenőrzi az ingatlant, észre kellett volna vennie, hogy a füst nem a kéményből, hanem a szellőzőből árad.

Babicsek Bernátot mindenki nagyon szerette

Babicsek Bernátot mindenki nagyon szerette
MTI Fotó: Kollányi Péter

Újrakezdődtek a vizsgálatok

A család ügyvédje most a Blikknek nyilatkozott, és elmondta: Bernát szülei jogosan fellebbeztek, a vizsgálatok pedig újra elkezdődtek.

„Feltérképezték már a házat, kihallgatták a szülőket és az egyik barátját is. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a járőr állítása nem igaz, és valójában a szellőzőből áradt ki a füst, miközben Bernát bent aludt. Ebben az esetben pedig kötelessége lett volna segítséget kérni. Tehát szabályszegés történt, ezt szeretnénk bebizonyítani – magyarázta dr. Borbély Zoltán.

A gyászoló édesanya bízik abban, hogy végre kiderül az igazság.

„Újra elkezdődött a nyomozás, amely során egyre inkább bebizonyosodik az, amit én eddig is gondoltam, hogy a fiam életét meg lehetett volna menteni – mondta elcsukló hangon Babicsek Márta. – A járőr ugyanis csak pár percet tartózkodott kinn, amelynek során a ház három oldalát nézte meg, a negyediket – ahol a kémény volt – nem, pedig akkor láthatta volna, hogy nem onnan árad a füst, hanem a másik oldalt lévő szellőzőből, ami bajt jelez. Azt hittem, infarktust kapok, amikor májusban megláttam a felvételeket, amelyeken ez jól látszik. Ezután döntöttünk úgy, hogy fellebbezünk. A célunk, hogy a hatóságok is elismerjék, a fiunk még élhetne. Börtönbe is zárhatnak, akkor is bebizonyítom, hogy mulasztás történt” – mondta.