Új sztárt üdvözölhetünk az Instagrammon. Angelina Jolie amellett hogy, remek színésznő gyakran használja befolyását arra hogy, segítsen a bajba jutottakon. Most sem volt ez másképp hiszen legelső posztja máris az Afganisztánban történő szörnyűségekről informál minket.

Mióta az amerikai hadsereg visszavonult, sajnos több afgán, nők és gyermek menekül a háború és a Talibán elől. Jolie, kézzel írt levelet osztott meg, amit egy segítséget kérő afgán tinédzser küldött neki. A képekhez még ezt fűzte hozzá a színésznő:

,,Ez egy levél amit, nekem küldött egy afgán tinédzser lány. Ebben a pillanatban az afgán embereknek nincsen lehetőségük arra, hogy a médián keresztül kommunikáljanak és szabadon tudják kifejezni magukat. Ezért az Instagram-hoz fordulok, hogy megosszam a történeteiket és a hangjait azoknak, akik a világ másik felén alapvető emberi jogaikért küzdenek.„

Azt is megtudtuk egy a színésznőhöz közeli embertől, hogy miért érezte úgy, hogy most kell csinálnia felhasználó fiókot.

,,Angie kötelességének érezte, hogy csatlakozzon az ügyhöz” – árulta el a bennfentes a Peoplnak,,Számára elég indok az, ha valamennyit is hozzá tud ahhoz járulni, hogy az afgánok hangját „hangosabbá” tegye„ – tette hozzá.

A híresség egyébként pár nap alatt 4 millió követőt szerzett amivel rekordot döntött.

Reméljük Jolie ehhez hasonló jó cselekedetei nem érnek véget és az Instagrammot is erre használja majd a jövőben.