Andor Éva nagymamája varrónő volt, az édesanyja is ügyesen hímzett, horgolt. A TV2 műsorvezetője már gyerekként maga is megtanult varrni. Nemrég fedezte fel magában újra ezt a tehetséget, és a saját ízlése szerint vágott bele az alkotásba, amiről a csütörtökön megjelenő Hot! magazinnak mesélt.

– Női vonalon nálunk családi hagyomány és örökség a varrás! Szívesen variálom az anyagokat, a szabásmintákat – mondta Éva, aki gyerekkorában szeretett babaruhákkal játszani.

Éva kreativitása határtalan (Fotó: TV2)

Imádtam öltöztetni a babáimat. Most a karantén alatt nem volt színház, utazás, ami nekem kikapcsolódás, és akkor jöttem rá, hogy most van időm alkotni. Többek között megtanultam rejtett cipzárat varrni! Ez remekül kiegészíti a két másik hobbimat, az olvasást és a filmnézést – mondta lelkesen, és büszkén megmutatta azt a két nyári ruhát, ami már elkészült. – A rózsaszín pamutpiké ruhát tavaly kezdtem el, és most sikerült befejeznem. A láncos anyag nagyon megtetszett, és a lenge műselyem textúrához igazítottam a szabását. Tervezek egy virágos kötényruhát is. Mosolygok azon, hogy harmadáron hozok ki egy-egy darabot, mint az üzletben – mesélte Éva a csütörtökön megjelenő Hot! magazinnak.