Erről eddig kevesen tudtak: meglepő dolog derült ki a királyi családról

Döbbenetes, ami napvilágot látott.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.07. 19:30
titok utazás útlevél királyi család

III. Károly király légi utazására számos szabály és protokoll vonatkozik. De egy dolog miatt nem kell aggódnia, hogy az útlevelét otthon felejti.

Fontos utazási szabályok vonatkoznak a király család tagjaira, így Katalinra és Vilmosra is Fotó: AFP

Az uralkodónak gyakran kell repülnie hivatalos látogatásokra - ő és Kamilla ebben a hónapban Ausztráliába és Szamoára mennek. Ám amíg a királynénak kéznél kellett legyen az úti okmányainak, addig Károly szabadon utazhat nélkülük is. A királyi család honlapja szerint, amelyet II. Erzsébet királynő halála után még nem frissítettek teljes egészében, a brit uralkodónak egyszerű okból nincs szüksége útlevélre - az okmányokat az ő nevében állítják ki.

Amikor a királynő a tengerentúlra utazik, nincs szüksége brit útlevélre. Mivel a brit útlevelet Őfelsége nevében állítják ki, a királynőnek nem szükséges, hogy rendelkezzen ilyennel. A királyi család minden más tagja, köztük az edinburghi herceg [akkor Fülöp herceg] és a walesi herceg [akkor Károly herceg] útlevéllel rendelkezik

- olvasható az oldalon.

Ám koránt sem ez az egyetlen utazási szabály, amelyet a királyi család fejére vonatkozik. Édesanyjához hasonlóan Károly király is mindig magánál tart egy vérkészletet és egy orvost. 2016-ban a Telegraph's Gordon Rayner arról számolt be, hogy a néhai uralkodó is a Királyi Haditengerészet orvosa mellett utazott, aki a helyi kórházakkal kapcsolatos információk után kutatott, valahányszor világkörüli útra indult.

„Azokban az országokban, ahol a megbízható vérellátás kérdéses, a királynő és a walesi herceg is saját vérkészlettel utazik, amely mindenhová a konvojukban követi őket” - jegyezte meg a lap, amely hozzáteszi, hogy az orvos sosincs pár lépéssel messzebb az uralkodótól.

A trónörökösök nem repülhetnek együtt

Van egy másik fontos utazási előírás is, amelyet a királyi család, valamint a trónöröklés biztosítása érdekében hoztak. Ez nem más, minthogy a trónörökösök nem repülhetnek együtt, ezzel is elkerülve azt, hogyha egy katasztrofális repülőgép-szerencsétlenség történne - számol be a Mirror.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás