Keserű szombat: verseny közben hunyt el a legendás magyar sportoló





Berkes László mindössze 47 évesen veszítette életét.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.05.04.

Gyászol a magyar testépítés világa. Elhunyt Berkes László a magyar és nemzetközi fitnesz- és testépítő sport egyik meghatározó tagja. A tragédiát szívelégtelenség okozta, megható módon pont egy versenyen, a spanyolországi Santa Susannában zajló fitness- és testépítő Eb-n érte a halál - számolt be róla a ShopBuilder.hu. Berkes László halála egyik pillanatról a másikra következett be, május elsején még büszkén, mosolyogva osztotta meg Facebook-oldalán, hogy csapatával megérkezett Spanyolországba.

A weboldal beszámolt a fiatalon elhunyt, mégis legendás hírű testépítő címeiről, és a sportért tett kiemelkedő munkájáról:

A sikert sikerre halmozó Berkes Team SE alapítója igazi példakép volt. Öt alkalommal szerzett aranyérmet a Rendőr és Tűzoltó Világjátékokon testépítésben, segítette a rendőrök sportfelkészülését a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központban. Többször választották az év testépítő-fitness edzőjének, és számos versenyző köszönheti nagyrészt neki a sportban elért sikereit, köztük Salamon Dia, Kiss Virág, Szabó Gabriella és Kocsis Alexandra is.

A Magyar Fitness és Testépítő Szövetség Testépítő Szakágának vezetője és a Bírói Bizottság vezetőségének tagja a legnagyobb történelmű magyar testépítő versenyen, a Superbody-n is többször színpadra állt, lenyűgöző fizikummal. Miután megnyerte kategóriáját a 2005-ös Scitec Testépítő Magyar Bajnokságon, második lett Tóth Dani mögött, ami nem kis teljesítmény. 2003-ban szintén nyert GP kategóriát a Superbody-n.

Berkes László profi bíróként is tevékenykedett, a Magyar Fitness és Testépítő Szövetség saját halottjának tekinti őt. Nyugodjék békében.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás