Házasság első látásra: a vég kezdete

Úgy tűnik, minden pár megtalálta a maga útját, rendeződtek a viszonyok, kinél jól, kinél rosszul. De tartogat még meglepetést a Házasság első látásra.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.04.16.
Módosítva: 2024.04.16.
Házasság első látásra dráma végjáték

Egy hihetetlenül intrikus és feszültségekkel teli közös vacsorát a csoportos terápia napja követett a Házasság első látásra párjai számára. Ki így, ki úgy készült erre a napra, az viszont mindegyiküknél egyértelmű volt, hogy tudják, hol tart a kapcsolatuk.

Házasság első látásra páterápia
A Házasság első látásra csoportos terápiája (Fotó: TV2)

Nelli és János önmagukhoz hűen, érzelemmentesen készülődtek, csak egy esetleges balhé esélyeit latolgatták: valószínűleg ők ennél már nem jutnak tovább. Bogi és Geri azonban valóban ráfordultak az előttük álló percekre. A lány az utolsó pillanatban csinálta meg a házi feladatot, vagyis írt vigasztaló levelet gyermekkori önmagának. Ami azonban fontosabb, hogy férje, Geri ezt meghallgatta, és támogatóan állt a dologhoz. Vagyis ők megérkeztek abba az egymást kiegészítő nyugalomba, amit a szakértők a kísérlet elején jósoltak a párosuknak.

Gyöngyi és Csabi le sem tagadhatná, hogy nagyon egy hullámhosszon vannak, már a testbeszédük is árulkodó: a lány a terápiára tartva hangsúlyosan hozzásimult férjéhez, miközben ők is más kapcsolatával voltak elfoglalva.

Mit tud mondani a szakértő, hogy a Peti önmagában szegjen meg egy olyan szabályt, amit az ember nem szegne meg?

– tette fel Csaba a költői kérdést, amivel igen erősen azt sugallja, hogy ő már lefutottnak érzi ezt a kísérletet ebben a tekintetben.

Házasság első látásra Gyöngyi és Csaba
Gyöngyi és Csabi hitvesi csókja – Fotó: TV2

Mint a régi házasok, úgy beszélgetett Hilda és Laci egymás felé dőlve az autó hátsó ülésén. Mindenben közös állásponton vannak jelenleg, így elképesztően izgalmas lesz, hogyan alakul a kapcsolatuk hosszú távon. Mindenesetre ők már szívesen tartanának ott:

Hilda: Én még mindig ódzkodom a terápiától.

Laci: Figyelj drágám, megértelek, nekem sem a szívem csücske.

Hilda: Olyan nehezen beszélek róla, nálunk igazából minden rendben van! Úgy érzem, hogy annyira felesleges…

Laci: Nekünk pont a legkevesebbet kell beszélnünk ezekről a dolgokról.

[…]

Laci: Nyugi, túléljük ezt is. Nincs sok hátra!

Itt tartanak a Házasság első látásra konfliktus-felelősei

Enikő és Péter külön indultak el, de végül ugyanazzal a kocsival érkeztek meg a terápiára. Napok óta nem találkoztak, Peti a gyűrűjét sem hordja. Igazi se veled-se nélküled kapcsolat az övék, de Enci bizakodóan foglalta össze, hol is áll a házasságuk a kísérlet vége felé:

Érzem azt Petin, hogy nyitott felém emberileg, és nekem ez egy nagyon jóleső érzés volt, hogy nem külön érkezünk meg. Hiszen még mindig ketten vagyunk ebben a házasságban, és még mindig van két hetünk, az nagyon sok idő.

Házasság első látásra Horváth Enikő
Enci
Enikő bizakodva áll a kapcsolatukhoz – Fotó: TV2

Az előző este András elküldte Petrát a lakásából, így ők teljesen külön utakon érkeznek, és felemás érzésekkel állnak neki az utolsó két hétnek.

Nagyon remélem, hogy ezt meg tudjuk oldani, hogy a pszichológusok tudnak segíteni. Eddig az volt a jó a mi kapcsolatunkban, hogy bármennyire összerúgtuk a port, meg tudtuk beszélni

– mondta reménykedve a lány, egyedül utazva. 

Sokkal jobb lenne egy ilyen jó partneri szövetségben, jó baráti kapcsolatban végigcsinálni ezt az egészet, főleg, hogy már nincs sok hátra.

Házasság első látásra Andris Petra HEL csoportterápia
Petra és András számára kérdéses, hogyan alakul a Házasság első látásra – Fotó: TV2

Ezzel nem sok jót ígér, úgy tűnhet, a páros már nagyon várja, hogy végre külön utakon járhasson, de Andris véleménye erről kicsit más:

A hogyan tovább az nagyon jó kérdés! Az eddigi tapasztalatok alapján nem merek egyértelműen kijelenteni semmit, mert nagyon meglepő dolgok tudnak történni a kettőnk kapcsolatában.

Vagyis semmi nem dőlt még el, a hátralévő majdnem két hét tartogathat örök szerelmeket, de akár fájó szakításokat is.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás