„Ez a kötelességem” – órákkal férje halála után színpadra lépett a Jászai Mari-díjas magyar színésznő

Tíz éve hunyt el a színésznő, aki az ország egyik legismertebb komikája volt. Straub Dezső több szép emléket is megosztott a szomorú évforduló előtt. Például az is kiderült, hogy testvéri viszony volt közöttük.



Megosztás
Szerző: Cs.I.G.a
Létrehozva: 2024.02.21.
Módosítva: 2024.02.21.
Csala Zsuzsa Straub Dezső emlékezés évforduló

Holnap lesz 10 éve, hogy Csala Zsuzsa, az ország egyik legkedveltebb komikája elhunyt. A színésznő többek között Bodrogi Gyulával, Nyertes Zsuzsával és Straub Dezsővel is együtt játszott. Utóbbival 40 évig dolgozott együtt a Vidám Színpad tagjaként. Azonban kettejük kapcsolata sokkal tovább mutatott a szakmánál, de még a barátságnál is, szinte már testvérként tekintettek egymásra.

Csala Zsuzsa és Straub Dezső az Oscar című előadásban
Bármiben számíthattak egymásra Csala Zsuzsával (Fotó: Straub Dezső)

„Nagyon jó barátságban voltunk. Zsuzsival és Forgács Gabival körbeutaztuk Európát, hihetetlen élmény volt velük utazni, fantasztikus humoruk volt. A mai napig hálás vagyok azért, hogy élete utolsó 20 évében mellette lehetettem” – mesélte Straub Dezső, aki azt is hozzátette, hogy hihetetlen kisugárzással és jókedvvel rendelkezett a Jászai Mari-díjas színésznő.

 

Fiával együtt mentették Csala Zsuzsa otthonát

Straub Dezső a Metropol munkatársának azt is elmesélte, annyira jóban voltak, hogy akár az éjszaka közepén is felhívhatták egymást. Volt, hogy a színész és fia az árvíztől mentették meg Csala Zsuzsa otthonát.

Emlékszem, az otthona egy ártér mellett volt, és egy ilyen alkalommal szólt, hogy segítsünk, mert jön az ár. Mi pedig a fiammal felkerekedtünk és pakoltuk, döngöltük a homokzsákokat. Persze ezek a zsákok nem zárnak tökéletesen, és így is folyt a nappaliban a víz. Szerencsére annyira sikeres volt az akciónk, hogy csak a járólap szegélyéig emelkedett csak az ár. Így a falak teljesen érintetlenek voltak

 – emlékezett vissza Straub Dezső. 

Csala Zsuzsa
10 éve, hogy Csala Zsuzsa tragikus hirtelenséggel elhunyt (Fotó: Cserkuti László / MTI)

Számtalan vidámság volt benne

Az évforduló kapcsán Straub Dezső kiemelte, hogy Csala Zsuzsában rengeteg vidámság volt, és hatalmas alázattal viseltetett a közönség és a színpad iránt. 

„Emlékszem arra, hogy éppen azon a napom, amikor a férje meghalt, együtt léptünk fel. Pont egy kabarét játszottunk, és senki nem tudott a történtekről. Mikor megkérdeztem tőle, hogy miért nem mondta, azt mondta: „Ez a kötelességem, a nézők egy vidám Csala Zsuzsát szeretnének látni, és azt is fognak!” – zárta a gondolatait Csala Zsuzsáról Straub Dezső.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás