„Minden nap a háborúval ébredek és fekszem” – Kandász Andrea összetört szívvel segíti a menekülteket





Minden tőle telhetőt megtesz Kandász Andrea azért, hogy a maga részéről hozzájáruljon az ukrajnai menekültek segítéséhez.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2022.03.22.
Kandász Andrea

Sokakhoz hasonlóan Kandász Andit is megviseli a szomszédunkban folyó ukrán–orosz háború. A műsorvezető azonban nem csupán a híreket olvassa, de segíteni is próbál: több mint százezres követőtáborral rendelkező közszereplőként szívügyének tekinti az ukrán árvák sorsának alakulását. A napokban egy bejegyzést és egy videót osztott meg a közösségi oldalán, miszerint jelenleg ezer ukrajnai árvát telepítettek át Kárpátaljára a háborús helyzet miatt. Az árvák nagy részét a belső-ukrajnai, kijevi árvaházakból menekítették el, csecsemőktől egészen tízéves korú gyermekekig.

– Az elmúlt hetekben minden nap a háborúval ébredek és fekszem. Vannak ukrán barátaim, volt orosz férjem is, így az ottani hírportálok cikkeit is el tudom olvasni. A borzalmak után nem tudok mást, csak feltenni magamnak a kérdést: jogom van élni? Jogom van nevetni, enni, inni, miközben nem is olyan messze ugyanolyan emberek, mint én menekülnek, szenvednek, meghalnak? Nagyon nehéz ezzel megbirkózni – fogalmazott a Metropolnak Kandász Andrea.

A televíziós a közösségi oldalain keresztül is folyamatosan kapja az üzeneteket, segítségkéréseket, felajánlásokat.

– Rengetegen vannak, akik a tévében vagy az újságban olvasnak egy-egy történetet, és kifejezetten annak az illetőnek akarnak segíteni. Akadnak olyan jószándékú követőim is, akik a falujukban gyűjtést rendeztek, össze is adott mindenki rengeteg ruhát, ételt és holmit, ám hozzám fordulnak, hogy most ez a rakomány hogyan is juthat el a háborús övezetbe? Próbálok megtenni minden tőlem telhetőt, már dolgozom azon, hogy ezt a rengeteg felajánlót összekössem a megfelelő szervezetekkel, de nem könnyű. Amire egyik nap szükség van, abból a következő napra már túl sok gyűlik össze és más lesz a prioritás. A hírek valóságtartalmát is nagyon nehéz ellenőrizni. Egy kis szervezettség hiányzik ebből a helyzetből, persze abszolút nem csoda, én is belefutottam egy álhírbe. Az viszont rendkívül jó érzés, hogy az emberek ilyen jók, és ha baj van, mindig összefognak.

Kandi abban reménykedik, hogy a háború végeztével az adakozókedv megmarad a társadalomnak és az itthon élő, nehezebb sorsú honfitársaikkal szemben is nagylelkűek lesznek.

Fotó: Bors

 





Ezeket olvastad már?
Özönlenek a gratulációk! Gömöri András Máté öröme nem is lehetne nagyobb

Özönlenek a gratulációk! Gömöri András Máté öröme nem is lehetne nagyobb

Eláll a lélegzet: Bikiniben végzi a fekve nyomást a Fehér Lótusz szexi sztárja

Eláll a lélegzet: Bikiniben végzi a fekve nyomást a Fehér Lótusz szexi sztárja

Házasság első látásra: „Gáz!” – kiakadtak a rajongók Peti nyaralós fotója láttán

Házasság első látásra: „Gáz!” – kiakadtak a rajongók Peti nyaralós fotója láttán

„Billents engem fenékbe!” – meglepő dolgot kért Oszvald Marika T. Danny-től

„Billents engem fenékbe!” – meglepő dolgot kért Oszvald Marika T. Danny-től

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás