Érdekességek, amit tudnunk kell James Bondról





Amerikai lapok már szinte biztosra állítják, hogy Tom Hardy kapta meg a 007-es titkosügynök szerepét a legújabb James Bond filmben, noha az utolsót, amelyben Daniel Craig játssza a főszerepet, még be sem mutatták.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.09.24.
Tom Hardy mozi James Bond

Hardy a hetedik

Az eddigi 25 hivatalos James Bond filmben Tom Hardyn kívül öt színész játszotta a főszerepet. Sean Connery kezdte a sort, aki 1962 és 1971 között öt filmben alakította Bondot. Közben George Lazenby megszakította ezt a sort 1969-ben az Őfelsége titkosszolgálatában főszerepével. Roger Moore hétszer játszotta el a főszerepet 1973 és 1985 között, őt Timothy Dalton váltotta két részben alakított főszerepével. Pierce Brosnan négyszer, Daniel Craig pedig ötször bújt a 007-es ügynök bőrébe, a legújabb részt előreláthatóan november 20-án mutatják be Nincs idő meghalni címmel.

Fotó: AFP

Nem a Martini a kedvence

Ian Fleming eredeti regényeiben nem az a bizonyos Martini (rázva, nem keverve) a főhős kedvence, hanem a whiskey szódával.

52 nőt csábított el

Az egyik legnagyobb Bond-rajongó, John H. Hillman összeszámolta, hány nőt csábított el James Bond. A kutatás szerint 52 hölgy dőlt a brit macsó karjaiba.

Ornitológusról kapta a nevét

„A nevem Bond. James Bond” - a kultikus mondat, aminek kissé prózai magyarázata van. Ian Fleming mindenképpen egyszerű csengésű nevet szeretett volna főhősének, ezért amikor véletlenül a kezébe került egy madártani munka, azonnal megtetszett neki a szerző neve: James Bond.

Fotó: AFP

Connery pepit kapott

Sean Connery erősen kopaszodott már az első Bond-alakításakor is, ám így nem lett volna hiteles a szívtipró macsó szerepére, ezért minden Bond filmben pepit viselt.

Bond-esküvők

Két Bond-esküvő is volt, az egyik a filmvásznon: az Őfelsége titkosszolgálatában című film végén a 007-es megnősül, de a nászúton gyorsan meg is gyilkolják élete szerelmét. A másik a valóságban: Pierce Brosnan az egyik Bond-lányt, Cassandra Harrist vette feleségül, aki Roger Moore oldalán játszott. Harris azonban korán elhunyt, férjét már nem láthatta Bondként.





Ezeket olvastad már?
Így még nem láthattuk Hosszú Katinkát, csodálatos pillanatokat rögzített a kamera

Így még nem láthattuk Hosszú Katinkát, csodálatos pillanatokat rögzített a kamera

Pető Brúnó úgy flörtölt a kamerák előtt, hogy abba mindenki belepirult

Pető Brúnó úgy flörtölt a kamerák előtt, hogy abba mindenki belepirult

Komoly döntést hozott Singh Viki, eljött a változás ideje

Komoly döntést hozott Singh Viki, eljött a változás ideje

Meghan döntött: elhagyja Harry herceget

Meghan döntött: elhagyja Harry herceget

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás