Németh Lajos meteorológus és felesége is megkapta a koronavírus elleni védőoltást. Mindketten a kínai vakcina első dózisát kapták meg.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy végre megkaptuk a vakcinát. Elsők között regisztráltunk az oltásra, mert félünk ettől a vírustól, és tudjuk, hogy ez az egyetlen megoldás” – kezdte a 70 éves meteorológus az AcNewsnak, aki hozzátette, hogy semmilyen mellékhatást nem érzett az oltást követően.

Bár Lajos kicsit fél a tűtől, felesége végig fogta a kezét és az orvosa is folyamatosan nyugtatta őt. „Nem szeretem a tűt, de ha ez kell ahhoz, hogy biztonságban legyek, és újra visszatérhessek a megszokott életemhez, akkor vállalom” – mondta az időjós, akinek legjobban a családja hiányzik. Lányát, Mónit és unokáit ugyanis már 13 hónapja nem látta.

„Tavaly februárban voltunk kint náluk. Áprilisban mentünk volna újra a 18 éves unokám szalagavatójára, de a vírus miatt már nem tudtunk, és sajnos ez a szép ünnepség is elmaradt. Borzasztótan hiányoznak, remélem, már tényleg nem kell sokat várnunk ahhoz, hogy személyesen is tudjunk beszélni, nemcsak az interneten keresztül. Bár a fiam és az ő gyermekei Magyarországon élnek, velük is csak 10-20 méteres távolságból, maszkban találkoztunk az elmúlt egy évben. Az unokáimmal már számoljuk a napokat, hogy mikor ölelhetjük újra meg egymást. Mindig azt mondom nekik, hamarosan eljön az idő, nyáron már biztos együtt fogunk pancsolni a Balatonban” – folytatta a lapnak.

Az időjós az oltás ellenére is be fogja tartani a szükséges szabályokat. „Tavasszal a fiamék vásároltak be nekünk, nyár óta pedig heti 1-2 alkalommal felváltva járunk a feleségemmel. Maszkot is mindenhol hordunk, és többet mostam az elmúlt egy évben kezet, mint eddigi életem során összesen. Mindenre nagyon figyeltünk a nejemmel, mert egyikünk sem akar még jó sokáig özvegy lenni. Ezután is betartjuk a szabályokat, de már kicsit nyugodtabban megyünk majd emberek közé” – zárta sorait Németh Lajos.