RETRO RÁDIÓ
Vélemény

nagy angéla

Túlzás virágot adni az óvónőknek?







Megosztás
Szerző: nagy angéla
Létrehozva: 2022.11.17.
Módosítva: 2022.11.17.
ajándékozás

Kicsit sok már! Pedagógusnapra is, karácsonyra is, meg névnapra is kapnak általában valamit az óvónők, most meg még nőnapra is? Nem támogatom az ötletet – fakadt ki egy anyuka a közös, anyás Facebook-csoportban.

Elárulom, a kérdést én mertem felvetni, mert láthatóan senkit sem érdekelt a dolog, hogy itt van lassan ez az ünnep, és hogy jó lenne egy pici figyelmesség. Nehezen, de végül páran hozzászóltak, hogy „Na jó, legyen! Szinte mindenki látta a kérdést, de még válaszra sem méltatott mindenki. Van ez a hülye, majd intézi. Ezért is mondtam le puffogva még októberben az SZMK-anyuka (Szülői Munkaközösség szülői képviselője) csodás szerepéről és hagytam egyedül a feladattal egy másik nőt.

Soha nem adtunk nagy ajándékot az óvónőknek és a dadusnak. Kis virág, néha bonbon, karácsonyra pedig egy apró csomag, pár különleges finomsággal. Mindent megtettünk, hogy eleget tegyünk a csoport kéréseinek és az udvariasságnak. Nehéz meló. Sokszor előfordult, hogy az ötletekre nem is reagáltak, vagy csak ímmel-ámmal. Tudtam, hogy ez a feladat púp lesz a hátamra, de az a cél lebegett a szemem előtt, hogy így rá tudom vezetni a szülőket a környezettudatosabb ajándékokra. És ez elég sokszor sikerült is. Csak aztán volt pár dolog, ami nem tetszett sem az óvónők, sem a szülők részéről, és lemondtam a feladatról.

Több olyan megmozdulása is volt a gyerekeink óvónőinek, ami rosszallást váltott ki belőlünk, szülőkből, de azt hiszem, nekünk is magunkba kell néznünk. Vannak néha viták velük, de ez mindenhol előfordul emberek között, és ez nem lehet ok arra, hogy ne kapjanak egy pár szál virágot. Illik. Persze, mit is várjak néhány olyan apától és anyától, akik amikor bejönnek az óvodába a gyerekeikkel, még a csoportszoba bejáratánál sem képesek kinyögni valami köszönés-féleséget.

A hétköznapok nagy részében amúgy jól működik minden. A gyerekek szeretik az óvónőket és ez a lényeg. Meg is kapták a szép, csokorba kötött tulipánokat, és láthatóan örültek neki. Egy kis kedvesség és tisztelet mindenkinek kijár. Szeressük már egymást egy picit jobban és örüljünk a mának! Vannak, akik ezekben a pillanatokban veszítik el a szeretteiket vagy az életüket. Nekik nehéz. Nagyon nehéz.





 





Ezeket olvastad már?
Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás