A Ferencváros holnap a Betis vendégeként lép pályára az Európa-ligában. A meccs apropóján a sevillai csapat korábbi játékosai meghívót küldtek korábbi edzőjüknek, Dunai Antalnak.

Dunai Antal a mai napig köztiszteletnek örvend Sevillában Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

Lemondás

A 78 éves egykori magyar edző a mai napig köztiszteletnek örvend Sevillában. Az olimpiai bajnok labdarúgó 1982-ben edzőként dolgozott a Betisnél, amelynek akkori játékosai nem feledkeztek meg róla, találkozót szerveztek neki holnapra. Sőt, Dunai a legjobb barátjával, Fazekas Lászlóval is összefutott volna.

Sajnos a járvány miatt lemondtam az utat, az MLSZ-hez sem járok be, betartom a szabályokat, és a család is nagyon félt engem – mesélte lapunknak Dunai Antal. – Annyira hagyom el a házat, hogy sétálgatok az utcánkban. Pedig nagyon készültem az útra, mert találkozót szerveztek nekem a korábbi spanyol játékosaim. Jó barátomat, Fazekas Lászlót is meglátogattam volna, aki jelenleg Marbellán él. Nagyon bíztunk benne, hogy a vírus nem szól közbe, de most olyan a helyzet, hogy nem szabad kockáztatni.

Budapesten köszöntötték

A sevillai klub már a szeptemberi, Ferencváros–Betis meccs előtt is köszöntötte Dunait, emlékplakettet adott át neki. Akkor a 80-as évek egyik legjobb spanyol futballistája, Rafael Gordillo várta a hotelben az Újpesti Dózsa egykori legendáját.

Már Budapesten is nagy meglepetést okoztak nekem – emlékezett Dunai. – Olyan plakettet kaptam, amely fotókkal idézte fel az együtt töltött időszakunkat.

A Betis az esélyes

Az európai ezüstcipős gólvágó a holnapi mérkőzés kapcsán úgy vélte, a Fradi nyugodtan játszhat.

– Egyértelműen a Betis az esélyes, de a Ferencvárosnak nincs vesztenivalója – vélte Dunai. – A futballban bármi megtörténhet, a Fradinak mindent bele kell adnia, teljesen nyugodtan játszhat. Ha esetleg megszerezné a vezetést, akár meglepetést is okozhat.

Európa-liga, G csoport

Betis–Ferencváros

csütörtök, 18.45, tv: M4 Sport

A G-csoport állása 4 forduló után

1. Leverkusen 10 pont (11-2)

2. Betis 7 pont (8-9)

3. Celtic 6 pont (8-10)

4. Ferencváros 0 pont (4-10)