Pénteken délelőtt 11 órakor lép pályára a francia nyílt teniszbajnokság női páros elődöntőjében Babos Tímea, aki a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán a cseh Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova duóval találkozik. A győztes vasárnap már a trófeáért játszik.

Kristina Mladenovic és Babos Tímea sikert sikerre halmoz Fotó: Getty Images

A Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó eddig három tornagyőzelmet aratott a Grand Slameken. 2018-ban és idén az Australian Openen nyertek, tavaly pedig a Roland Garroson ünnepeltek. Utóbbi diadal azt jelenti, hogy idén címvédésre hajtanak, ami történelmi tett lenne, hiszen a magyar, francia párosnak ez még nem sikerült a Grand Slameken. Persze még olyan sem fordult elő velük, hogy egy évben két GS-tornát nyerjenek, de egy mai siker erre is esélyt kínálna nekik. Az ellenfél, a negyedik kiemelt cseh Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova duó már átélt ilyet, 2018-ban a Roland Garroson és Wimbledonban nyertek.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic nem győzi hangsúlyozni, hogy nem csak a pályán értik meg egymást, azon kívül is jóban vannak. A magyar teniszező korábban a Ripostnak elmondta, mindenben számíthatnak egymásra.

„Kristinával aratott sikereink egyik kulcsa a bensőséges kapcsolatunk – mesélte Babos. – A mi párosunk azért különleges, mert nem csak a játékunk passzol össze, hanem a személyiségünk is. Első szóra ugrunk, ha egyikünknek szüksége van a másikra. Változó, hogy milyen nyelven beszélünk. Legtöbbször persze angolul, de már franciául is tudok.”

Babos és Mladenovic egy hónapja a US Openen is esélyesnek számított, de érthetetlen módon kizárták őket a tornáról. Azzal indokoltak, hogy Mladenovic kontaktusba lépett a koronavírus-fertőzés miatt visszalépő francia Benoit Paire-rel. Az sem hatotta meg a szervezőket, hogy Mladenovic rendre negatív koronavírustesztet produkált. Nem engedték játszani a párost, amely a 2. fordulóban meccs nélkül kiesett.