RETRO RÁDIÓ

A járvány alatt is lehet mozogni, ide járnak a magyarok sportolni - Videó!





A koronavírus miatt sok időt töltünk otthon, ami a sportolási szokásaikra is hatással van. A Metropol megtudta: most többen keresik a lovardákat, de a kerékpározás is minden eddiginél népszerűbb lett.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.20.
második hullám

Egyre többen jönnek lovagolni – jelentette ki a Metropolnak Gusztus Zsuzsanna, a Sződligeti Sportlovarda vezetője. - Az otthonaikba zárkózó embereknek szüksége van a mozgásra, a kikapcsolódásra, a friss levegőre, a hatalmas területre, és a nyugalomra. Ez a sport egyszerre mindet megadja, ezért is olyan népszerű mostanában – részletezte Zsuzsanna, aki ha nincs vírus, táboroztat, és rendezvényeknek is helyszínt biztosít. -Erre most nincs lehetőség, de a sok érdeklődő mindenképp kárpótol - tette hozzá a lovardavezető.

Óvintézkedések mellet működhetnek

– Valóban nagy az érdeklődés, sokan úgy érzik, hogy itt a remek alkalom, hogy kipróbálják ezt a sportot, másra most egyébként sincs lehetőség – erről már a nádudvari Dávid Lovastanya vezetője mesélt a Metropolnak.

– Nálunk már teltház van, így mi azon szerencsések közé tartozunk, akiknek a munkáját nem vette el a vírus, sőt! Persze néhány óvintézkedést nekünk is be kell tartanunk, érkezés után első a kézmosás, lovaglás közben nem, de nyergelés közben kötelező a maszkviselés, a tanítványokat pedig kiscsoportokra bontottunk. Most azt kérjük tőlük, hogy ne hozzanak hozzátartozót, a lelátón is maximum tízen tartózkodhatnak – részletezte a szabályokat Csoma Dávid.

A lovaglás a mentális egészségünkről is gondoskodik

A lovak köztudottan pozitív irányba befolyásolják a hangulatunkat, és a gyermekek fejlődéséhez is nagyban hozzájárulnak. A járvány idején különösen nagy szükségünk van a kikapcsolódásra és a nyugalomra, így a lovaglást egyfajta terápiaként is felfoghatjuk.

– A lovaglás teljes koncentrációt igényel, esélyünk sincs közben máson gondolkodni. Bármilyen problémánk is van az életben, ha felszállunk a lóra, akkor azt elfelejtjük, és arra az egy órára egy teljesen más, szebb világba csöppenhetünk. Mindenkinek csak ajánlani tudom, akár komolyabb lelki problémával küzdő gyerekeknek is – mondta lapunknak Szabó Petra lovasedző.

Nemcsak a lovaglás, de a kerékpározás is népszerűbb

– Idén novemberben lényegesen többen bringáztak Budapesten, mint tavaly ilyenkor – jelentette ki a Metropolnak a Magyar Kerékpárosklub szóvivjője. – A nyári kutatásaink is azt mutatják, hogy a koronavírus miatt jóval népszerűbb mozgásforma lett a bringázás, aminek mi nagyon örülünk. Sok tévhit uralkodik a fejekben azzal kapcsolatban, hogy lehet-e egyáltalán télen a szabadban sportolni, a válasz egy egyértelmű igen. A kerékpározásról megfelelő karbantartással, réteges öltözködéssel, és fokozott odafigyeléssel hideg időben sem kell lemondanunk – tette hozzá Halász Áron.

Mit sportolhatunk a vírus idején?

  • lovaglás
  • kerékpározás
  • otthoni edzés (aerobik, kickbox, jóga)
  • futás
  • túrázás
  • golf
  • footgolf
  • nordic walking




  • Ezeket olvastad már?
    Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

    Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

    Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

    Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

    Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

    Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

    Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

    Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás